DA, I TO JE MOGUĆE / Zaražena djevojčica (15) provela na respiratoru 11 dana: 'Ne želim da itko prolazi ono kroz što sam ja prošla'

Tjedan dana nakon dijagnoze, primljena je u bolnicu. Zbog teške upale pluća, njeno stanje pogoršalo se u tolikoj mjeri da su je morali staviti na respirator

8.9.2021.
16:15
YouTube/WPLG
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Među mlađim ljudima često prevladava stav da ih korona ne može teže pogoditi zbog čega neki od njih izbjegavaju i cijepljenje. No, slučaj jedne tinejdžerice iz Floride pokazuje da nitko nije siguran te da trebamo učiniti sve kako bi zaštitili sebe i one oko sebe.

Paulina Velasquez (15) 11 dana je provela na respiratoru. Nakon što je u srpnju izgubila osjet mirisa i okusa te osjetila simptome gripe, otišla se testirati i doznala da je pozitivna. Iako se prije toga mogla i htjela cijepiti Pfizerovim cjepivom, to ipak nije učinila.

Tjedan dana nakon dijagnoze, primljena je u bolnicu. Zbog teške upale pluća, njeno stanje pogoršalo se u tolikoj mjeri da su je morali staviti na respirator.

"Bilo je strašno kad su mi rekli da će joj to učiniti jer nisam znala što očekivati", rekla je Paulinina majka Agnes za CNN.

Dr. Venu Davabhaktuni, koji je liječio tinejdžericu, kaže kako je sve moglo završiti puno gore, ali njenom oporavku pomogla je činjenica da je mlada i zdrava.

I dalje je slaba

Paulina se, unatoč tome što je najgore prošlo, i dalje osjeća slabo zbog čega prolazi terapije koje bi joj trebale vratiti snagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon teškog iskustva s Covidom, Paulina poručuje kako se namjerava cijepiti i svim drugim ljudima njenih godina savjetuje da učine isto:

"Moja poruka je jednostavna - ako možete, cijepite se. I ja ću, čim mi liječnik to odobri. Covid je vrlo ozbiljan virus koji ne bira. Moglo bi vam biti kao i meni, a ja ne želim da itko prolazi ono kroz što sam ja prošla."

Sve više djece u bolnicama

U SAD-u je, u posljednje vrijeme, primijećen porast hospitalizacija djece zaražene koronavirusom. U bolnicama završava 20.000 djece tjedno, a iako je riječ o manje ranjivoj skupini, oni ipak nisu imuni na virus i ne može se sa sigurnošću tvrditi da će svi kroz zarazu proći bez posljedica.

Hospitalizacije su vrlo rijetke među cijepljenom djecom, a cjepivo je zasad odobreno za skupinu od 12 do 15 godina dok se za one mlađe odobrenje još čeka.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali