"On je jako dobro, pozitivno dijete. Njegova majka je stalno na svim sastancima i uključena u školske aktivnosti. Došla bi svaki put kad bih ju nazvala ili kada smo trebali bilo kakvu pomoć. Uvijek je dolazio čist i uredan. Ni ja niti drugi učitelji nismo ni slutili da je doma zlostavljan. Tek sada shvaćamo kako se jednostavno nije usudio požaliti“, govori razrednica 8-godišnjeg dječaka iz ruskog Omska, prenosi Unilad.

'I sama sam probala, nije me boljelo'

Zbog zlostavljanja na sudu se našli su njegov očuh Seghej Kazakov (35) i majka. Kako je izneseno prilikom čitanja optužnice, Kazakov je na internetu pročitao o kažnjavanju djece tako da kleče na sjemenkama.

"Probala sam i sama kao eksperiment. Kleknula sam na to i nije me boljelo. Zato sam dopustila da ga tako kažnjava“, rekla je za ruske novine dječakova majka.

Tjerao ga klečati devet sati

U sudskim spisima stoji kako ga je Kazakov tjerao da kleči na sjemenka heljde i po devet sati bez prestanka, dok bi ga pritom i udarao. Dječak je morao nastaviti klečati iako je vapio kako boli.

Iako Kazakov tvrdi kako je kaznu primjenio samo jednom, navodno su istražitelji uspijeli spasiti gotovo 10-ak izbrisanih snimki koji svjedoče kako je dječak morao puno češće klečati. Po svemu sudeći, dječak je bio i četiri dana izgladnjivan.

'Hoću li sada u neku dobru obitelj'

Agonija je prestala tek nakon što je jednom priliko uspio pobjeći i došao do susjede koju je molio za pomoć. Smjesta je nazvala hitnu kada je vidjela krvava koljena sa sjemenkama. Sjemenke su se toliko uglavile u krvava koljena da su proklijale i morali su ih kirurški uklanjati.

"Hoćete li me sada poslati nekoj dobroj obitelji“, rekao je teško traumatizirani dječak sestri u bolnici.

Nakon mjesec dana u bolnici, do okončanja postupka, dječak je vraćen majci.