Play ponuda

DIVLJACI IZ DŽUNGLE: / Banda opljačkala i silovala planinarku te joj odsjekla prste

Image
Foto: AFP

Amerikanka, koja je u društvu svog dečka iz Londona, planinarila na Papui Novoj Gvineji brutalno je silovana, a tri prsta su joj odsječena.

14.1.2016.
11:32
AFP
Play ponuda

Lokalna policija izvijestila je kako su žena i muškarac, oboje u dobi od 31 godine, prolazili kroz džunglu tamošnjom čuvenom Kokoda stazom (gdje se tijekom Drugog svjetskog rata odigrala velika bitka između Japanaca i saveznika, mahom Australaca) kada su ih zaskočili napadači naoružani noževima i kopljima. Razbojnici su im oduzeli sve stvari uključujući cipele, mobitele, ruksake te 15.000 kina u gotovini što je oko 5.000 američkih dolara.

Krenuli kroz džunglu na svoju ruku

"Muškarca su napadači vezali za drvo, a ženu silovali i na koncu joj odsjekli tri prsta", priopćila je lokalna policija dodavši da su najmanje dvije osobe osumnjičene za taj zločin te da su jednog uhvatili i zadržali mještani obližnjeg sela.

Par je također uspio doći do sela odakle su ih prebacili do obližnjeg otoka gdje im je pružena liječnička pomoć.

Australsko Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je napad dodavši kako je par krenuo planinariti na svoju ruku, bez ovlaštenog turoperatora i njihovog vodiča.

Image
'NEMOJ JE SAMO TUĆI, SPALI JE': /

Optužili dvije žene da su izvadile i pojele srce muškarca

Image
'NEMOJ JE SAMO TUĆI, SPALI JE': /

Optužili dvije žene da su izvadile i pojele srce muškarca

Brutalna silovanja su svakodnevna pojava

Ovaj slučaj još jedan je u nizu koji svjedoči o nevjerojatno visokoj stopi nasilja nad ženama na Papui Novoj Gvineji. Studija UN-a iz 2013. godine kaže kako je čak 80 posto ispitanih muškaraca s Papue Nove Gvineje potvrdilo da su fizički ili seksualno zlostavljali svoje partnerice ili druge žene.

No, nisu samo žene ondje bile žrtve grupnog silovanja. Prije dvije godine, jednog američkog znanstvenika, koji je na otoku Karkar istraživao ptice, brutalno je silovala skupina lokalnih razbojnika.

Iste godine, razbojnici naoružani mačetama i harpunima napali su skupinu australskih i novozelandskih planinara dok su se uspinjali stazom zvanom 'Crna mačka'. Dvojicu nosača prtljage su ubili, a osamnaest ljudi pritom je ranjeno, među kojima i osam planinara.

Play ponuda
Play ponuda