'ZA IGOROM PLAČE CIJELI KRAJ' / Covid-19 u 13 dana usmrtio cijelu jednu obitelj: 'Liječnica me nazvala i plakala...'

Drama ove obitelji započela je u lipnju, kada su se zarazili Slobodan (77) i Dušica (52)

31.7.2021.
18:07
Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iz Kruševca stiže tragična priča, a kaže da je Covid-19 u samo trinaest dana pokosio obitelj Milojević. Igor (52) je najprije izgubio oba roditelja, Slobodana (77) i Dušicu (72), a zatim je i on umro 21. srpnja.

List Kurir navodi da je nesreća toliko potresla cijeli kraj da su i liječnici u Covid bolnici u Kruševcu zaplakali, a iza Igora su ostala tri sina, među kojima onaj najmlađi ima tek 15 godina.

Drama ove obitelji započela je u lipnju, kada su se zarazili Slobodan i Dušica. Budući da su živjeli sami nitko nije siguran kada i gdje, ali čim se kao simptom pojavila temperatura, u Covid ambulanti su dobili terapiju i poslani su u kućnu izolaciju jer njihova situacija nije bila dramatična.

Slobodan se potom jednoj jutra srušio, pao u kupaonici, pa je Igor stigao u dom roditelja kako bi ga pripazio.

"Slobodan je imao kroničnih bolesti, sjećam se da smo ga prije dvije ili tri godine doslovno vraćali iz mrtvih. Dušica je bila prilično aktivna umirovljenica, imala je problema sa zglobovima", ispričao je listu Kurir obiteljski prijatelj i tome dodao su oboje na samom početku masovnog cijepljenja primili kinesko cjepivo.

Igor se vjerojatno tada i zarazio, nije bio cijepljen, a isprava je također bio smješten u kućnu izolaciju. Međutim, roditeljima se stanje pogoršalo:

"Smjestili su ih na poluintenzivnu njegu u Kruševcu, u krevet do kreveta. Oboje su bili stabilno, ali kod Slobodana 5. srpnja dolazi do dramatičnog pogoršanja oba plućna krila. Prebacili su ga na intenzivnu i već sutradan je morao na respirator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dušica je bila dobro, razmišljali su čak da je u četvrtak, 8. srpnja, puste kući, ali ispostavilo se da neki rezultati nisu baš bili stabilni i ostavili su je u bolnici. Slobodan je tog istog dana umro, no to Dušici nisu htjeli reći da je ne bi uznemirili", nastavio je obiteljski prijatelj prepričavati slijed te tragedije.

Stanje se samo pogoršavalo

"S Igorom sam se čuo svakodnevno, govorio mi je da je super, ali mi je kazao i da mu ne dopuštaju da ode na očev sprovod zbog izolacije. U međuvremenu se Dušici odjedanput pogoršalo stanje, pa su je prebacili u Niš. Tamo je i umrla 14. srpnja, šest dana poslije Slobodana.

Igor je istoga dana završio u bolnici i znao je da je ostao i bez majke", rekao je taj obiteljski prijatelj i opisao posljednji čin te tragedije:

"Stanje mu se malo po malo pogoršavalo, povećavali su mu doze kisika. Liječnici su mu bili maksimalno posvećeni, vodili su žestoku bitku za njegov život. Dospio je na respirator i umiro 21. srpnja, 13 dana poslije oca i sedam poslije majke.

Tog dana me je zvala jedna liječnica, plakala je. Očekivala je da će ga, kad dođe u smjenu, zateći živog. Gotovo svi u bolnici su ovo doživjeli i kao osobnu tragediju", kazao je za Kurir i dodao da je svo troje članova obitelji zadesilo naglo širenje upale na oba plućna krila.

Igor je imao problema s viškom kilograma, ali, kako navodi prijatelj, nije imao nikakve bolesti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali