BUKNUO VELIKI ŠUMSKI POŽAR U KINI: / Poginulo 18 vatrogasaca i šumar. Evakuirali su 1200 ljudi

U Kini je buknuo veliki šumski požar u borbi s kojim je poginulo devetnaest osoba

31.3.2020.
7:48
YouTube/Screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osamnaestorica vatrogasaca i šumar poginuli su boreći se s velikim šumskim požarom na jugozapadu Kine, priopćile su vlasti u utorak. Požar je buknuo u ponedjeljak u planinskoj pokrajini Sečuanu "neposredno zaprijetivši sigurnosti grada Xichanga", oko 2200 km od Pekinga, dodaje gradska uprava na društvenim mrežama.

Na snimkama koje je objavila državna televizija vide se golemi stupovi dima iznad planina koje okružuju grad s pola milijuna stanovnika, bojeći nebo u narančasto. Točne okolnosti pogibije žrtava nisu otkrivene.

Evakuirano 1200 ljudi

Gradska uprava dodaje da je u gašenju požara sudjelovalo gotovo 900 vatrogasaca a 1200 ljudi je bilo evakuirano. Mobilizirana su 4 helikoptera i više od 140 vatrogasnih vozila. U utorak ujutro borba s vatrenom stihijom još je trajala.

Još nekoliko požara dogodilo se ovih dana na jugu Sečuana i u susjednoj pokrajini Yunnanu, objavila je novinska agencija Xinhua. Prije godinu dana, u travnju 2019., u šumskom požaru na istom području poginulo je 27 vatrogasaca kada je vjetar okrenuo smjer i stvorio vatrenu kuglu koja se obrušila na njih.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali