Play ponuda

BRAT OTKRIO TEŠKU ŽIVOTNU BITKU PAPE BENEDIKTA, VATIKAN EKSPRESNO DEMANTIRAO: / 'To su neistine'

Image
Foto: AFP

U priopćenju Vatikana piše da je "navodna vijest o paralizirajućoj degenerativnoj bolesti neistinita".

15.2.2018.
14:56
AFP
Play ponuda

Vatikan je u četvrtak opovrgao izvješće njemačkog lista koji tvrdi da bivši papa Benedikt XVI. pati od paralizirajuće bolesti živčanog sustava. Glasnogovornik Vatikana je kazao da je izvješće Neue Posta, koje se poziva na Benediktovog starijeg brata Georgea, neistinito.

List se u svom tekstu pozvao na 94-godišnjeg GeorgeaRatzingera, također svećenika koji je kazao da "najviše strahuje da će se paraliza u jednom trenutku proširiti na njegovo srce i da bi tada kraj mogao biti blizu".

U priopćenju Vatikana piše da je "navodna vijest o paralizirajućoj degenerativnoj bolesti neistinita". "Za dva mjeseca, Benedikt XVI. će napuniti 91 godinu i, kako je sam rekao, osjeća teret svojih godina, što je normalno za tu dob".

Benedikt, Nijemac koji je 2013. postao prvi papa u posljednjih šest stoljeća koji se odrekao Petrovog prijestolja, rekao je ranije ovog mjeseca da se nalazi u posljednjoj fazi svog života, te da je na "hodočašću prema svom domu".

Otkada se odrekao pontifikata, Benedikt živi u bivšem samostanu unutar Vatikanskih vrtova i rijetko se pojavljuje u javnosti.

Play ponuda
Play ponuda