Odbio sudjelovati u ratnom zločinu, pa ga zaboravili?

Pred hrvatskim veleposlanstvom u petak se zapalio 43-godišnji Sakib Balić koji tvrdi da je, kao pripadnik HOS-a, sudjelovao u ratu u BiH, te Hrvatskoj. Zaposlio se, kaže, jer nije uspio ući u veleposlanstvo u kojem je želio tražiti pomoć.

Konjičanin Sakib Balić (43) koji se u četvrtak zapalio ispred zgrade hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu, bivši je pripadnik HOS-a, pišu Nezavisne novine.

Balić, koji je nakon samozapaljenja zbog teških ozljeda nogu hospitaliziran i zatim operiran na Odjelu plastične kirurgije Kliničkog sveučilišnog centra u Sarajevu, navodno je sudjelovao u ratnom sukobu u BiH a zatim i u Domovinskom ratu u Hrvatskoj. Prema vlastitim riječima, na ratištu kod Konjica odbio je sudjelovati u strijeljanju srpskih civila u selu Ferhatlije kod Konjica te je prisustvovao ubojstvu jednog srpskog civila.

Bezuspješno pokušavao doći do veleposlanstva

Nakon rata bio je zaboravljen i od Hrvatske i od BiH pa je u više navrata pokušavao stupiti u kontakt sa zaposlenicima veleposlanstva ali i kardinalom Puljićem.

Navodno je i kobnog dana pokušao ući u prostorije veleposlanstva te tražiti svoja prava i pomoć, a kod mu pokušaj nije uspio, odlučio se na očajnički potez pa se oko 13.50 sati polio benzinom i zapalio.

Povratak na Net.hr