KATASTROFA NA KOTAČIMA / Nijemci zaustavili autobus za Neum: Retrovizore držali 'žniranci', kočnice katastrofa

Image
Foto: Shutterstock

Tijekom inspekcijskih mjera, policajci su također primijetili da su trojica vozača debelo prekoračila dopušteno vrijeme vožnje. Putnici su nastavak puta čekali satima

6.2.2024.
8:45
Shutterstock
VOYO logo

Njemačka policija je u petak objavila da su iz prometa isključili autobus koji je iz Dortmunda krenuo u Neum. Kako su naveli, na autobusnoj stanici u Karlsruheu uočili su da je autobus na kat u jako lošem stanju, piše Klix.ba.

Policajci ističu da su tehnički nedostatci bili očigledni. Gume su bile loše, vjetrobran puknut, a retrovizori pričvršćeni samo vezicama. U autobusu se vozilo 70 putnika. "Pažljiviji pogled na autobus otkrio je dodatne nedostatke, kao što su puknuće glavnog okvira, katastrofalno stanje kočnica i kvar na stražnjoj osovini upravljanja. Nakon provjere vještaka za motorna vozila, dalja vožnja je odmah zabranjena, a vozilo je stavljeno izvan pogona", rekli su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom inspekcijskih mjera, policajci su također primijetili da su trojica vozača u velikoj mjeri prekoračili dopušteno vrijeme vožnje. Putnici su nastavak puta čekali nekoliko sati.

POGLEDAJTE VIDEO: Odlikovan hrabri Filipinac koji je spasio djecu iz gorućeg autobusa: 'Vi ste junak, kod nas su dobrodošli svi pošteni i radišni ljudi'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo