OKRENULI SE DRUGOJ BOLESTI / AstraZeneca povlači cjepivo protiv covida diljem svijeta. Evo zašto

Image
Foto: Shutterstock

Prema medijskim izvješćima, englesko-švedski proizvođač lijekova prethodno je u sudskim dokumentima priznao da cjepivo uzrokuje nuspojave poput krvnih ugrušaka

8.5.2024.
10:52
Shutterstock
VOYO logo

AstraZeneca je priopćila da je pokrenula povlačenje svog cjepiva protiv covida-19 u cijelom svijetu zbog "viška dostupnih ažuriranih cjepiva".

"Kako je od tada razvijeno više varijanti cjepiva protiv covida-19, postoji višak dostupnih ažuriranih cjepiva", priopćila je u utorak tvrtka dodajući da je to dovelo do pada potražnje za Vaxzevrijom, koja se više ne proizvodi niti isporučuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka je također rekla da povlači odobrenja za stavljanje u promet cjepiva Vaxzevria u Europi.

Prema medijskim izvješćima, englesko-švedski proizvođač lijekova prethodno je u sudskim dokumentima priznao da cjepivo uzrokuje nuspojave poput krvnih ugrušaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka je podnijela zahtjev za povlačenje cjepiva 5. ožujka, a stupio je na snagu 7. svibnja, navodi Telegraph, koji je prvi izvijestio o razvoju situacije.

AstraZeneca počela se baviti cjepivima protiv respiratornog sincicijskog virusa i lijekovima za pretilost prošle godine, nakon usporavanja rasta zbog pada prodaje lijekova protiv covida-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'Kraljevi adventa', covid potvrde... Nagodbe s USKOK-om frcaju na sve strane. Koliko od toga profitira država?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo