'DIKATATURA NA NIVOU' / Umjesto u toplice, umirovljenike odveli na Vučićev miting o 'Oluji': 'Kao ovce nas pakiraju u autobus'

Umirovljenici iz Grocke su, umjesto u toplicama, završili u Busijama pored Beograda na Vučićevom skupu povodom Oluje

5.8.2021.
17:23
Screenshot: Twitter/Miodrag Bebić
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nekoliko punih autobusa punih trebalo je u u srijedu odvesti umirovljenike iz općine Grocka u Srbiji u toplice u Vrdniku. Tako im je rečeno u tamošnjoj udruzi umirovljenika. No, umjesto u bazenima, našli su se na skupu Aleksandra Vučića u Busijama, nedaleko od Beograda.

Portal Žig info piše da su umirovljenici na putu prema Vrdniku stali u jednom restoranu na ručak. Autobusi su potom otišli u sasvim drugom smjeru, prema mjestu gdje je u 19:30 srbijanski predsjednik održao govor u okviru obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji Oluja. Za ovu diverziju je zaslužna Maja Babić iz Vučićevog SNS-a.

"Naprosto je nevjerojatno što nam rade. Kao ovce nas pakiraju u autobus i bez ikakve suglasnosti su nas odvezli u Busije. Umjesto u toplice, sad moramo slušati Vučića. Diktatura na nivou! Ima nas koji se bunimo, a ako ništa drugo, snaći ćemo se za prijevoz odavde", požalili su se umirovljenici.

Vučić je za mjesto gdje će, makar i uz prisilnu pomoć, peglati svoj kult ličnosti odabrao naselje u kojem uglavnom žive izbjeglice iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Danas javlja kako su umirovljenici autobusima vraćeni kući dva sata iza ponoći. Oni koji su nekako uspjeli pobjeći, stigli su u Grocku oko 20 sati.

Ovo nije prvi put da su umirovljenici iz Grocke prevareni, ali je prvi put da su se pobunili. Društvene mreže vrve od snimki ljutih i umornih umirovljenika koji govore da su prevareni dok traže put prema beogradskom autobusnom kolodvoru. Dobar dio njih je i opsovao Vučića, koji je sve opterećeniji teškim aferama, a čini se da mu i rejting u javnosti pada, čim se odlučio na prisilno dovođenje ljudi na vlastite skupove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali