24 SATA U KUĆI STRAVE I UŽASA: / Detalji zločina koji je zapanjio svijet: Hrvatica ubila svoje troje djece: 'Bila je rastrojena i čudna'

Policija je provela više od 24 sata u kući obitelji Perinovic u Australiji kako bi rekonstruirali detalje strašne tragedije

16.1.2021.
10:39
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U četvrtak je Australiju potresla vijest o strašnom zločinu u predgrađu Melbournea. U ulici Burgess, scene u kući obitelji hrvatskih korijena Perinović šokirale su susjede i prijatelje, kao i cijeli svijet. Policija je u obiteljskoj kući pronašla tijela australske Hrvatice Katie (42), i njezine malodobne djece, Claire (7), Anne (5) i Matthewa (3).

Preliminarna policijska istraga utvrdila je da je australska Hrvatica Katie Perinović odgovorna za sve njihove smrti, a po završetku njihove istrage bit će dostavljeno izvješće za razmatranje mrtvozornika, prenosi The Sydney Morning Herald. Australski istražitelji u kući obitelji Perinović proveli su više od 24 sata provodeći istragu kako bi pokušali rekonstruirati okolnosti strašne tragedije koje se dogodila u Tullamarineu, sjevernom predgrađu Melbournea. Zaključak: Majka je nožem ubila svoje troje djece, a onda presudila i sebi.

Susjedi i prijatelji trude se shvatiti tragediju

Petogodišnja Anna Perinović trebala je započeti školske pripreme za nekoliko tjedana i pridružiti se svojoj starijoj sestri Claire u osnovnoj školi, a umjesto toga školska je zajednica ostala shrvana tragičnom smrću.

Brojni obiteljski prijatelji ispred kuće su ostavili cvijeće i svijeće, a među brojnim buketima našao se i jedan dirljivi dječji crtež koji prikazuje obitelj Perinović. Susjedi i prijatelji obitelji kažu kako su im se uvijek činili kao skladna obitelj te pokušavaju shvatiti tragediju.

Tomislav Perinović (48) pronašao je tijela svoje supruge i djece nakon što je došao kući iza podneva u četvrtak, a policija je njegov uznemirujući poziv primila u 12:30 sati. Policija je, došavši na mjesto događaja, privela Tomislava kao mogućeg osumnjičenika. Istog dana, u četvrtak navečer, nakon što je ispitan, pušten je na slobodu. Osim tugujućeg supruga i oca, ispitani su i brojni članovi obitelji te prijatelji i susjedi.

Jedna je susjeda ispričala kako je u četvrtak oko 11.45 čula nerazumljive vriskove iz pravca ulice Burgess, dok je susjed Freddie opisao kako je Katie u rastrojenom stanju došla do njegove kuće te kako se ponašala čudno.

Ubila ih je kućanskim nožem

Prema trenutnim informacijama, Katie je prvo ubila svoju djecu, izbovši ih kuhinjskim nožem, a nakon toga je presudila i sebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dan prije strašne tragedije Katie je stigla na ulazna vrata susjeda Schembrisa kako bi odložila vreću punu zrelih šljiva koje je ubrala iz vrta, gospođa Schembri za The Sydney Morning Herlad rekla je da je cijela obitelj slomljena onim što se dogodilo.

Prijatelji su rekli da je Katie, koja je radila kao fizioterapeut u obližnjem Glenroyu, odrasla u Tullamarineu i u blizini imala obitelj. Rekli su da bila izuzetno ponosna na svoj posao i da je tek prošle godine preuzela ulogu mentorstva mladim fizioterapeutima koji su započeli svoju karijeru. Prije tri mjeseca iznenada je dala otkaz u Glenroy Physiotherapy Centeru, gdje je posljednjih sedam godina radila kao fizioterapeutkinja. Vjeruju da je upala u depresiju koja ju je dovela do smrti.

Susjed John Constantino, koji je razgovarao s Katie noć prije njezine smrti, nije uspio prestati razmišljati o njihovom posljednjem razgovoru. "Zalijevao sam vrt oko 19.30 sati, a ona je prošla pored i činila se sretnom", rekao je za navedeni list.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali