tocoron / 11.000 policajaca u Venezueli preuzelo kontrolu nad zatvorom kojim je vladala banda

Banda Tren de Aragua, koji navodno broji oko 5.000 kriminalaca, pojavila se 2014. godine, a bavi se "klasičnim" mafijaškim poslovima: otmicama, pljačkama, drogom, prostitucijom, iznudom

21.9.2023.
7:12
VOYO logo

Venezuelske vlasti ponovno su preuzele kontrolu nad najpoznatijim venezuelanskim zatvorom Tocoron, koji je u potpunosti bio pod kontrolom kriminalaca.

Angažirano oko 11.000 pripadnika policije, te deseci oklopnih vozila, kako bi vlasti ponovno preuzele kontrolu nad zatvorom Tocoron. Zatvor je sada potpuno ispražnjen, a oko 2.500 zatvorenika prebačeno u druge zatvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatvor je kontrolirala banda Tren de Aragua, koja je svoje pipke raširila po Venezueli i još najmanje osam zemalja Latinske Amerike.

Prema istrazi koju je provela venezuelanska novinarka Ronna Risquez, s kojom je razgovarao AFP, policija je do sada ostajala vani, a upravljanje zatvorom bilo je u rukama bande koja je iznuđivala zatvorenike, ali nudila neobične usluge. s bazenom, zoološkim vrtom, klađenjem, dvoranama i sportskim terenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OGLASILO SE MINISTARSTVO /

Sedam zatvorenika u splitskom zatvoru pozitivni na koronavirus. Zaražena i četiri službenika

Image
OGLASILO SE MINISTARSTVO /

Sedam zatvorenika u splitskom zatvoru pozitivni na koronavirus. Zaražena i četiri službenika

U priopćenju za javnost, venezuelanska vlada pozdravila je "uspješnu" operaciju i "apsolutnu kontrolu nad kaznionicom Tocoron".

Policija je upala u zatvor oko 7 sati ujutro, bacajući "granate" i pucajući. Operacija je trajala dvadesetak minuta, a službeno izvješće za sada nije bilo moguće dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko uhićenika iskoristilo je zbrku za bijeg, navodi policijski izvor. Sudbina vođe Tren de Aragua, Hectora Guerrera Floresa poznatog kao "Nino Guerrero" (dijete ratnik), koji je u zatvoru služio 17-godišnju kaznu zbog ubojstva i trgovine drogom, nije poznata.

Banda Tren de Aragua, koji navodno broji oko 5.000 kriminalaca, pojavila se 2014. godine, a bavi se "klasičnim" mafijaškim poslovima: otmicama, pljačkama, drogom, prostitucijom, iznudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživački centar InSight Crime tvrdi kako se skupina bavi i krijumčarenjm migranata, a svoj je utjecaj proširila na druge aktivnosti, neke legalne, ali i na ispiranje zlata i ilegalno rudarenje.

POGLEDAJTE VIDEO: U igri bilo na stotine kila droge: Proširena istraga protiv osumnjičenih za dilanje, sedmero će u istražni zatvor

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo