Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ispravno koristite perilicu te da vam posuđe bude dobro oprano i neoštećeno.
1. Imate li srebrni pribor za jelo i lonce od nehrđajućeg čelika pripazite da ih ne stavljate jedno do drugih jer se ti metali mogu ošteti ukoliko se međusobno dodiruju. Osim toga, kemijska reakcija može izazvati mrlje na srebru.
2. Lonce, tanjure i jako prljavo posuđe stavite na donje police jer su ondje toplina i tlak vode intenzivniji.
3. Razdvojite male tanjure od velikih.
4. Teške lonce, tave i ostalo posuđe rasporedite sa strane. Osjetljivo posuđe poput čaša stavite na gornju rešetku.
5. Šalice i čaše stavite u redove koji imaju 'zupce'.
6. Zdjele smjestite na sredinu najgornje police.
7. Neka se predmeti u perilici ne dodiruju jer se mogu otkrhnuti.
Predmeti koji ne spadaju u perilicu posuđa:
- Noževi: otupjet će. - Kositar, bakar, bronca: potamnjet će. - Drvo: može se deformirati ili slomiti. - Lijevano željezo: zahrđat će. - Pozlaćeni pribora za jelo: promijenit će boju. - Kristal: može se polomiti.