Strategija razvoja interneta u RH od 2011. do 2015.

Objavljena je poziv za javnu raspravu o prijedlogu Strategije razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2011. do 2015. godine

8.11.2010.
17:55
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture obajavilo je na svojim stranicama javnu raspravu o prijedlogu Strategije razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2011. do 2015. godine, kojeg je izradila Radna skupina ovoga Ministarstva. Ovom Strategijom se utvrđuju strateški ciljevi razvoja širokopojasnih mreža i usluga kao jedne od ključnih grana gospodarskog razvoja, a namijenjena je gospodarstvu, civilnom društvu, tijelima državne uprave i drugim tijelima javne vlasti, znanstveno-istraživačkim i obrazovnim ustanovama, odnosno svim sudionicima na tržištu elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga koji su uključeni ili će biti uključeni u razvoj i promicanje informacijskog društva. Strategija nastavlja pozitivne stečevine dosadašnjeg razvoja širokopojasnog pristupa, započetog Strategijom razvoja širokopojasnog pristupa internetu u Republici Hrvatskoj do 2008. godine, uz djelotvornu provedbu načela smanjivanja digitalnog jaza između pojedinih hrvatskih regija, kao i digitalnog jaza između Republike Hrvatske i država članica Europske unije. U svrhu što kvalitetnije pripreme prijedloga Strategije te uključivanja što šire stručne i opće javnosti u javnu raspravu, Ministarstvo poziva sve zainteresirane da svoja mišljenja, primjedbe i prijedloge u vezi s navedenim prijedlogom Strategije dostave ovome Ministarstvu najkasnije do 3. prosinca 2010. godine.

Prijedlog Strategije razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2011. do 2015. godine možete downloadati ovdje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali