U Glavicama je istrčao sastav bez većine standardnih prvotimaca – braće Sharbini, Ibričića, Skoke, Andrića, Rubila, Maloče, Strinića, Tomasova..., ali se zato na travnjake vratio oporavljeni Mladen Pelaić, koji je prije gotovo dvije godine (u travnju 2008.) slomio nogu u susretu protiv Cibalije.

Uz njega, novi trener Hajduka Stanko Poklepović je na slabašnog niželigaša poslao pričuvne snage kojima je zapovijedao iskusni Rumunj Florin Cernat, uz asistenciju Marina Ljubičića i Mirka Oremuša.

Zvijezda dana bio je 19-godišnji napadač Ante Vukušić, koji je postigao čak četiri pogotka, od toga je tri zabio u prvih 16 minuta utakmice. Posljednji je dodao u 62. minuti, što je ujedno bio i jedini zgoditak Splićana u drugom poluvremenu. A to je razlog zbog kojeg bi Špaco morao biti zabrinut.

Ostali strijelci za Hajduk bili su 18-godišnji Marin Zulim u 30., te 19-godišnji Goran Jozinović u 35. minuti. Domaćini su od 36. minute igrali s desetoricom jer je zbog udaranja suparnika Banić dobio crveni karton.

Strijelci: 0:1 - Vukušić (4), 0:2 - Vukušić (10), 0:1 - Vukušić (16), 1:3 - Šandrić (18), 1:4 - Zulim (30), 1:5 - Jozinović (35).

HAJDUK: Tomić, Pelaić, Jonjić, Pandža, Aračić, Ljubičić, Cernat, Oremuš, Jozinović, Vukušić, Zulim.