Škampi All'Arrabbiata

Na talijanskom arrabbiata znači "srdita" i sukladno imenu, škampi se poslužuju okupani vatrenim umakom od rajčice. Umak je začinjen crvenim paprom, origanom, đumbirom i ružmarinom.

20.10.2000.
14:51
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 8 min Kalorije: 139 Masnoća: 4 g Ugljikohidrati: 53 g Proteini: 19 g Kolesterol: 140 mg Natrij: 448 mg Sastojci: 1 žlica maslinova ulja 1 čaška crvenog papra 2 češnja češnjaka 3/4 šalice umaka od školjki 1 rajčica 1/4 šalice usoljenih crnih maslina 3/4 žlice suhog origana 1/2 žlice đumbira 1/2 žlice suhog ružmarina 1/4 žlice crvenog papra 1/4 žlice soli 1 kilogram očišćenih škampi 3/4 žlica kukuruznog brašna pomiješana s 1 žlicom vode Upute za pripremu:

1. U velikom loncu lagano zagrijte ulje. Dodajte čašku papra i češnjak, kuhajte neprestano miješajući oko jednu minutu. Dodajte 1/4 šalice kupovnog umaka od školjki (skuhajte ga sami ako možete) i ostavite na vatri oko 3 minute. 2. Uspite ostatak umaka, rajčicu, masline, origano, ružmarin, crveni papar i sol pa kuhajte daljnje 3 minute. 3. Dodajte škampe, nek se tek malo sprže, otprilike 2 minute. Pojačajte vatru, ubacite kukuruzno brašno i miješajte točno jednu minutu. 4. Razdijelite na četiri tanjura i uživajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo