Škampi All'Arrabbiata

Na talijanskom arrabbiata znači "srdita" i sukladno imenu, škampi se poslužuju okupani vatrenim umakom od rajčice. Umak je začinjen crvenim paprom, origanom, đumbirom i ružmarinom.

20.10.2000.
14:51
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 15 min Vrijeme kuhanja: 8 min Kalorije: 139 Masnoća: 4 g Ugljikohidrati: 53 g Proteini: 19 g Kolesterol: 140 mg Natrij: 448 mg Sastojci: 1 žlica maslinova ulja 1 čaška crvenog papra 2 češnja češnjaka 3/4 šalice umaka od školjki 1 rajčica 1/4 šalice usoljenih crnih maslina 3/4 žlice suhog origana 1/2 žlice đumbira 1/2 žlice suhog ružmarina 1/4 žlice crvenog papra 1/4 žlice soli 1 kilogram očišćenih škampi 3/4 žlica kukuruznog brašna pomiješana s 1 žlicom vode Upute za pripremu:

1. U velikom loncu lagano zagrijte ulje. Dodajte čašku papra i češnjak, kuhajte neprestano miješajući oko jednu minutu. Dodajte 1/4 šalice kupovnog umaka od školjki (skuhajte ga sami ako možete) i ostavite na vatri oko 3 minute. 2. Uspite ostatak umaka, rajčicu, masline, origano, ružmarin, crveni papar i sol pa kuhajte daljnje 3 minute. 3. Dodajte škampe, nek se tek malo sprže, otprilike 2 minute. Pojačajte vatru, ubacite kukuruzno brašno i miješajte točno jednu minutu. 4. Razdijelite na četiri tanjura i uživajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo