Pospite ga sezamovim sjemenkama – time ćete dobiti dozu magnezija, a vaš mozak snažan poticaj. Možete se i raspištoljiti pa sushi ukrasiti kavijarom, odličnim izvorom omega-3 masnih kiselina. Dobar je sushi samo onaj sa svježom ribom, i to ne samo tunjevinom nego i lososom, pastrvom... Uz omega-3 masne kiseline, to jamči i dobru porciju bjelančevina. Ako je sushi s rakovima, neka budu pravi, a ne surimi, imitacija u kojoj je upola manje bjelančevina te gotovo nimalo omega-3 esencijalnih masnih kiselina. Bit će skuplji, ali i puno zdraviji. Da biste sljedeći put u sushi baru lakše odabrali, zamislite ljestvicu kojoj je na početku sushi s lososom (poželjno), a na kraju s tempurom od račića (nepoželjno) – osnovno je pravilo: izbjegavajte sve što je prženo.
Kad se pripremi na pravi način, sushi je nutricionistička bomba. No spravljen pogrešno, postaje kalorijska bomba