Sedam malih stvari koje treba izmisliti

Sleteli smo na Mesec, a i dalje se uzdamo u kondome

21.2.2013.
12:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čovečanstvo je definitivno ostvarilo čudesne stvari. Ljudi su sleteli na mesec. Naučili da kloniraju. Pričaju licem u lice iako ih dele okeani. Imaju svetlo i kad je noć. Sve to.

Pomislio bi neko, pa mi smo sve smislili. Hm, ne baš. Pored tako velikih izuma, mi još nismo smislili stvari koje bi nam olakšale neke naše male svakodnevne probleme. Što bi rekao Momo Kapor, a gde je leteća piksla za ljubavnike?

Projektor za knjige

Dokopate se svoje stare najdraže knjige i odlučite da provedete divno veče kod kuće, sami. Da uživate. Piksla je tu, čaša crnog vina i legli ste. Napolju je sneg ili kiša. Biće vam divno. Jedan problem, Jako je neudono čitati ležeći dok pijete i pušite. Najlepše bi bilo kada bi pomoću nekog projektora se knjiga oslikavala na zidu ili plafonu, a čitava soba mirisala na požutele stranice knjige nasleđene od dede.

Zgodnije sredstvo kontracepcije

Kondomi nisu zgodni. Žuljali ili ne, treba ih staviti, kupiti i gledati da ne puknu. Spirala je morbidna misao. Pilule treba piti svaki dan u isto vreme. I ništa od toga ne radi sto posto! A sleteli smo na mesec!

Lek za prehladu

Za običnu prehladu nemamo lek! Za tuberkulozu se razvijenom svetu više i ne čuje, a prehlađeni smo stalno. Možda da bismo ipak imali izgovor za bolovanje?

Lek za slomljeno srce

Za lečenje zavisnosti od heroina postoje razni pomoćni lekovi. Za lečenje zavisnosti od ljubavi, čovek uvek mora da se skida na suvo i da plače. Tu je Bili Holidej, vino, drugi ljubavnici, ali nema leka nego samo još više žaljenja.

Gotovo jutarnje jelo

Da biste ujutru jeli, morate prvo da odete po hleb ili da kuvate. A treba jesti doručak. Disclaimer: pahuljice i slično nije hrana za ljude. To je nešto poput mekinja kojima se hrane svinje i još nije dokazano da je iko uživao dok ih je jeo, niti da je na kraju bio sit.

Ključevi koji zvone

Još uvek ne postoji mali čip koji bi ugradili u stvari koje redovno gubimo. Recimo, kada tražite mobilni telefon, on zazvoni pa ga nađite. Pa zašto onda ne bi i ključevi, upaljač, cigare, burme i dokumenti zvonili?

Čip za mir

Neka vrsta čipa koja bi se ugrađivala deci na rođenju i onesposobljavala ih da mrze i ratuju. Mirsad i Srboljub da igraju Tvister, na granici Kosova da srpske kamione kite cvećem, Karleuša i Ceca da zajedno pevaju "Imagine"...

Ali, ove stvari će morati da sačekaju jer je sada hitnije da smislimo iPhone čija Siri može sa vama da igra poker.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali