DIREKTOV RTG DANA / Od misterija nestalih kajakaša u Dubrovniku i glodavskih problema u Zagrebu do ovaca koje su se najele žiže

Možda su nestali, možda nisu, tko tu koga traži kod Dubrovnika. Nastavljaju se zagrebački glodavski problemi, štakori su danas bili u šetnji špicom, a napušene ovce u šetnji Grčkom. Teško je sažeti večerašnji rengen, zato je tu Darinka Trgo

26.9.2023.
23:24
VOYO logo

Je li bilo 19 ili 6 kajaka, tko su osobe koje su nestale, i tko je vodio evidenciju o njima? Jesu li nestali, ili nikada nisu sjeli u kajak, ne mogu se dogovoriti lučka kapetanije i policija? Jedni su obustavili istragu, drugi je nastavljaju. Tko tu koga dubrovačkom akvatoriju tražio - još uvijek se ne zna.

Bazeni i jacuzziji u privatnim kućama pali su na testu kvalitete vode. Sedam od deset testiranih privatnih bazena na Kvarneru nema zdravstveno ispravnu vodu. Potvrdio je to Nastavni zavod Primorsko-goranske županije. Neke bakterije koje se mogu naći u zagađenim bazenima, mogu biti opasni za živčani sustav, bubrege i jetru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda još tako ne izgleda, ali na mjestu oronule zgrade u Paromlinskoj u Zagrebu uskoro će se održavati predstave, koncerti, izložbe. Da, kreće rekonstrukcija zgrade u Paromlinskoj. Grad će u projekt uložiti 80 milijuna eura, a najmoderniji kulturni centar u zemlji trebao bi biti gotovo do 2025.

Zapravo, Zagreb je već sada kao New York. Barem kada govorimo o štakorima. Glodavce smo u glavnom gradu već viđali, dobro poznato im je okupljalište kod Cibone, ali do sada nijedan nije uhvaćen kako šeće špicom grada. O svemu je obaviješten gradonačelnik, a već danas se trebalo početi s deratizacijom. Jurica je cvjećar na Cvjetnom trgu i kaže: "Valjda se i njemu špica sviđa. Kad malo zahladi znaju izaći, ali ovako po toplom još ih nismo vidjeli tako da je malo zabrinjavajuće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz svijeta - dvojica srednjoškolaca spriječila su otmicu. U njemačkom Menhengladbahu otmičar je pokušao usred bijela dan oteti 12-godišnjaka. Srećom iz škole su se vraćali Arda i Abdi koji su pomogli dječaku da pobjegne od otmičara koji ga je vukao i čupao nasred ulice.

Ponašale su se čudno - tako opisuje svoje ovce, grčki pastir. Jer ono što nije uništila poplava pojele su one. 100 kilograma medicinske marihuane pobrstile su u susjedovom plasteniku. Nakon što je oluja i poplava uništila selo, ovce nisu imale izbora, nego se od tuge - napušiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jessica Hawkins. Bivša prvakinja u kartingu, kaskaderka u filmu o James Bondu, i prva žena nakon pet godina koja je testirala bolid u Formuli 1. Vozila je Aston Martin bolid na stazi u Mađarskoj. Žene su do sada uglavnom testirale, malo je onih koje su startale Formulu 1, točnije zadnji put je žena vozila na Velikoj nagradi prije 47 godina, i to je bila Talijanka Lelle Lombardi.

Zadnji nastavak izašao je prije osam godina, a sada ovog studenog u kina stižu nove igre gladi. A radnja se vraća desetljećima unatrag, puno prije nego je Katnis Everdeen postala glavna junakinja. Borba za opstanak se nastavlja, pa neka Igre otpočnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo