Sto ekipa natjecalo se u pripremi najboljeg roštilja u Osijeku na 10. jubilarnoj studentskoj roštiljadi. Uz studente su sudjelovali asistenti i profesori.
Sveučilišnim kampusom širio se miris specijaliteta s roštilja i dima, a studenti su se pokazali pravim kulinarskim majstorima od kojih svaki ima i svoju tajnu.
"Marinadu i to spremali smo cimer i ja otprilike oko 2 ujutro, tako da je možda to tajna", kaže Sergej.
"Dobra vatra i piva, cure i dobra ekipa", dodaje Bruno.
Neki pak poručuju da je tajna uspjeha u zajedništvu.
"Svi smo nekako glavni majstori, podijelili smo uloge zato što smo takvo društvo – uvijek svi sve zajedno" kaže Vanja.
Zajedništvo je i smisao ove priče - dobro društvo u dobrom raspoloženju uz dobru hranu.
"Zašto to ne iskoristiti dok smo mladi, dok smo ludi, dok nam se može, dok nam je ovako lijepo", govori Lidija.
"Mi ovo čekamo već jako dugo, već mjesec dana smo u planovima i konačno smo dočekali", kaže Filip.
Jer roštiljada je događaj u studentskom životu koji se dugo čeka, a još duže pamti.
"Događaj koji studenti prepričavaju, drago nam je čuti da se ljudi tu upoznaju, baš su nam se nedavno javili stariji kolege koji su se upoznali i oženili, znači stvaraju se prijateljstva", kaže Mirko Vukoja, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.
"Dođe velik broj studenata i prolaznika, dođu i ljudi s djecom, obitelji. Ponosni smo na Osijek kao sveučilišni grad", opisuje Stjepan Dravinski, član stručne ocjenjivačke komisije.
Ponosni, kažu, na najbolje studente i majstore roštilja, koji otkrivaju recept i za dobru zabavu.
"Malo pića koje poboljša zabavu i atmosfera postane još bolja, a naravno da je potrebno dodati i malo ljubavi kako bi bilo još i bolje.“ smatra Lara.
Pa su uslijedile igre bez granica i stvaranje uspomena koje će se dugo pamtiti.
POGLEDAJTE VIDEO: Kukičanje bi moglo smanjiti nervozu na finalu Eurosonga: 'Drago mi je što tabletić cijenjen predmet'