SLAVONCI SE DOBRO ZABAVLJAJU /

Osječki studenti u borbi za najbolji roštilj: 'Dobra vatra i piva, cure i dobra ekipa'

Studenti i profesori okupili su se u Osijeku, ali ne na predavanju ili na ispitu, već na roštiljadi. Zajedništvo je smisao ove priče, dobro društvo u dobrom raspoloženju uz dobru hranu

Bojan Uranjek

Bojan Uranjek

Slavonac i lega. U krvi mu je televizija, a u fokusu kamere ljudi koji ovo društvo čine takvim kakvo je

9.5.2024.
21:51
VOYO logo

Sto ekipa natjecalo se u pripremi najboljeg roštilja u Osijeku na 10. jubilarnoj studentskoj roštiljadi. Uz studente su sudjelovali asistenti i profesori.

Sveučilišnim kampusom širio se miris specijaliteta s roštilja i dima, a studenti su se pokazali pravim kulinarskim majstorima od kojih svaki ima i svoju tajnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marinadu i to spremali smo cimer i ja otprilike oko 2 ujutro, tako da je možda to tajna", kaže Sergej.

"Dobra vatra i piva, cure i dobra ekipa", dodaje Bruno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki pak poručuju da je tajna uspjeha u zajedništvu.

Image
'ISPALO JE BLESAVO' /

Pričali smo s plesačima Baby Lasagne: 'Bilo je naporno jer smo upali kao rezerva'

Image
'ISPALO JE BLESAVO' /

Pričali smo s plesačima Baby Lasagne: 'Bilo je naporno jer smo upali kao rezerva'

"Svi smo nekako glavni majstori, podijelili smo uloge zato što smo takvo društvo – uvijek svi sve zajedno" kaže Vanja.

Zajedništvo je i smisao ove priče - dobro društvo u dobrom raspoloženju uz dobru hranu.

"Zašto to ne iskoristiti dok smo mladi, dok smo ludi, dok nam se može, dok nam je ovako lijepo", govori Lidija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ovo čekamo već jako dugo, već mjesec dana smo u planovima i konačno smo dočekali", kaže Filip.

Jer roštiljada je događaj u studentskom životu koji se dugo čeka, a još duže pamti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Događaj koji studenti prepričavaju, drago nam je čuti da se ljudi tu upoznaju, baš su nam se nedavno javili stariji kolege koji su se upoznali i oženili, znači stvaraju se prijateljstva", kaže Mirko Vukoja, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

"Dođe velik broj studenata i prolaznika, dođu i ljudi s djecom, obitelji. Ponosni smo na Osijek kao sveučilišni grad", opisuje Stjepan Dravinski, član stručne ocjenjivačke komisije.

Ponosni, kažu, na najbolje studente i majstore roštilja, koji otkrivaju recept i za dobru zabavu.

"Malo pića koje poboljša zabavu i atmosfera postane još bolja, a naravno da je potrebno dodati i malo ljubavi kako bi bilo još i bolje.“ smatra Lara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa su uslijedile igre bez granica i stvaranje uspomena koje će se dugo pamtiti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kukičanje bi moglo smanjiti nervozu na finalu Eurosonga: 'Drago mi je što tabletić cijenjen predmet'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo