RAVNATELJ ŠKOLE / Trovanje gulašom u školi u Otoku. 'Hranu koja je podijeljena kuhar je probao. Dao je čak i svojoj djeci'

Više djece žalilo se na probavne i želučane smetnje nakon ručka 16. siječnja, a da je riječ o neispravnoj hrani, prvi je posumnjao školski kuhar OŠ Kamešnica

19.1.2024.
17:11
VOYO logo

Devetogodišnji učenik Osnovne škole Kamešnica u Otoku u Dalmatinskoj zagori prije dva dana primljen je u splitski KBC. Sumnja se da mu je pozlilo, nakon što je pojeo školski ručak. Njegov otac je izjavio kako je djeci u školi poslužen gulaš, nakon čega je njegov sin počeo povraćati. Iz škole kažu kako još nema službenih informacija o analizi hrane koja je poslana u Nastavni zavod za javno zdravstvo. Državni inspektorat za RTL je potvrdio kako se u slučaj uključila i Sanitarna inspekcija. Prema riječima ravnatelja, više djece žalilo na probavne i želučane smetnje nakon ručka 16. siječnja, a da je riječ o neispravnoj hrani, prvi je posumnjao školski kuhar.

"Ona hrana koja je podijeljena kuhar je probao, ona je bila po njemu ispravna, on je čak to i svojoj djeci koji su u nižim razredima podijelio, nije nikakvu vidio problematiku ali poslije kad su otvorene druge gamele vidio je neke promjene i tada je stopirana podjela", kazao je ravnatelj osnovne škole Kamešnica iz Otoka Miroslav Jukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj sin je Bogu hvala preskočio ručak, tako da to morate pitat nekog od roditelja čija su djeca jela. A simptomi su proljev, povraćanje, bol u trbuhu", kazao je Damir Laco iz Otoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo