OGLAS

a sada japan / RTL Dosje o uspjehu i putu Vatrenih u Dohi. Može li se ponoviti slavna 2018. i srebrna Rusija?

Japanci znaju da je nasuprot njih najbolji vezni red na svijetu. A na jedno od tih mjesta na klupi čeka i veliki talent Lovro Majer, nekada pratnja Luki Modriću na Dinamovim utakmicama

4.12.2022.
21:00
VOYO logo

Hrvatska je nogometna sila. S obzirom na broj stanovnika prvi smo na svijetu po broju igrača koji igraju u inozemstvu. Imamo srebro iz Rusije, broncu iz Francuske, najboljeg igrača na svijetu, a želje za Katar velike!

I doma i u Katru. I u dresu i u arapskih haljinama. I ponovno će 200 metarska zastava pred hotel jer ništa se ne mijenja što donosi sreću. Bit će i dalje tako dok god Hrvatska igra dalje. Spoj je to iskustva i mladosti i to vrhunski. I zasad funkcionira jer recept se zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Perišić kaže: " Jednostavno moramo igrati svoju igru napadati jer to je naš nogomet. Čim izmišljamo nešto drugo nismo to mi".

Mateo Kovačić pak misli: "Ako smo ovakvi, ako smo 100 posto mislim da možemo dobit svakoga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sve to pod vodstvom kapetana Luke Modrića koji se za ulazak u finale spreman i umiroviti.

"Ako to treba da napravim. Evo potpisujem odmah da se i ja umirovim", rekao je Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
uoči susreta s japanom /

Pletikosa za Danas: 'Vatreni su moderni gladijatori, nije lako igrati na SP'

Image
uoči susreta s japanom /

Pletikosa za Danas: 'Vatreni su moderni gladijatori, nije lako igrati na SP'

Iza njih je Maroko, pa prosti kanadski izbornik i golman Borjan koji još nije naučio zemljopis ni povijest. A doma je otišla i druga na FIFA-inoj ljestvici Belgija. Čekaju Japanci, brzi, disciplinirani, koji ne odustaju do zadnje sekunde, zna to bivši hrvatski nogometaš koji je godinama igrao u Japanu.

"Ako ovo prođemo onda smo se potvrdili na jednoj svjetskoj razini u kontinuitetu u uzlaznoj smo putanji. I moram to spomenuti mislim da je najveći uspjeh hrvatskog nogometa što smo nogometno sazreli", ističe bivši nogometaš Mihael Mikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanci znaju da je nasuprot njih najbolji vezni red na svijetu. A na jedno od tih mjesta na klupi čeka i veliki talent Lovro Majer, nekada pratnja Luki Modriću na Dinamovim utakmicama.

Tu je i novi miljenik nacije. Dvadesetogodišnji stoper kojem se dive i žele u svojim redovima najbolji europski klubovi. Čovjek s maskom koji je postao popularan diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa joj ne obraćam ja toliko pažnju što se piše na društvenim mrežama, više sam fokusiran na nogomet. želim maksimalno biti u njemu više volim slobodno vrijeme provoditi družeći se s drugima", ističe Joško Gvardiol.

U prvom kolu natjecanja istaknula se fotografija Gvardiola i njegove majke, pa je i izbornik Zlatko Dalić naveo: "Odlazak njegovoj majci je slika hrvatske reprezentacije i ja sam ponosan i čestitam njegovoj mami što je takvog sina odgojila".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Gvardiolovi baka i djed ne miruju, jednako srčano sve proživljavaju u Hrvatskoj. Baka Milka kaže da odmah plače i da joj idu suze, a djed Zvonimir se šali kako mora piti normabel kako bi lakše gledao.

Gledanje vlastitog unuka ne propušta ni baka Andreja Kramarića. Ima i posebni ritual pred utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onda izmolim Oče naš i Vjerujem u Boga, daj Andrijanek gol…", rekla nam je.

Vjerna pratiteljica hrvatske reprezentacije još od Rusije je i bivša predsjednica. Navijala je u nošnji, dresu, pjevala s navijačima. Bio je i predsjednik Republike, na utakmicu stiže i premijer. Ostaje pitanje svih pitanja - može li se ponoviti slavna 2018. i srebrna Rusija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priča od prije 4 godine je drugačija. Pogledajte te igrače prva postava je bila Liverpool, Inter, Milan, Bayern, Real i Barcelona i ta ekipa je igrala skupa 10 godina. ovo je novo, ne da ne vjerujem vjerujem u to, ali tu je razlika", kaže Dalić.

Bez lažne skromnosti hrvatska reprezentacija u vrhu je već godinama. Uz Francusku i Njemačku, zemlja koja je osvojila dvije medalje u zadnjih 25 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skromnost i poniznost ono je što Dalić traži, navijači žele samo jedno - da gazimo do kraja.

Mnoge velike reprezentacije već su se oprostile, i zato smo mi već uspješni. Ipak svi se nadaju da sutra neće biti hvatanja za glave i da je nakon bronce i srebra, na redu treća sreća i zlato na svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
As u rukavu
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Šetnja s lavom
default_cta
Moj pas Marmaduke
Megadance
Vozi moj auto
Maša i medvjed
Ljubavna zamka
default_cta
U klinču
Lijek za život
VOYO logo