u Strizivojni / Najduža ulica u Hrvatskoj ostat će u mraku! Preskupa je za božićno ukrašavanje

Novac im treba i za javnu rasvjetu, za nogostupe i za ceste pa su ga odlučili uložiti u ono što će građani moći koristiti tijekom cijele godine, a urediti samo, tijekom ovih blagdana središte mjesta

23.11.2022.
20:30
VOYO logo

Uz adventske vijence u središtima gradova, navikli smo i na blagdanske ukrase u glavnim ulicama i na trgovima, no kriza je! Pa najduža ulica u Hrvatskoj neće biti okićena. Nalazi se u Strizivojni i pravi izazov za lokalnu vlast.

Glavna ulica u Strizivojni, Ulica braće Radić duga je oko osam kilometara. Ima više od 600 kućnih brojeva i oko 200 stupova javne rasvjete. Jasno je da je takvu ulicu potrebna velika količina blagdanske rasvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I njoj je kao i svemu ove godine cijena porasla. U Općini su izračunali da bi za ukrašavanje cijele ove ulice bilo potrebno oko 300.000 kuna što je gotovo deset posto proračuna ove Općine. Novac im treba i za javnu rasvjetu, za nogostupe i za ceste pa su ga odlučili uložiti u ono što će građani moći koristiti tijekom cijele godine, a urediti samo, tijekom ovih blagdana središte mjesta.

Ukrasit će ga dijelom postojećim nakitom, a dijelom novim. Primjereno, kažu ništa pretjerano. RTL-ov Bojan Uranjek razgovarao je s mještanima Strizivojne, kažu Advent je posebno ozračje, no važnije je da ono bude u nama, a ne oko nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
i o ugostiteljima /

Tomašević o mjerama uštede: 'Poskupljenje karata? Vidjet ćemo. Advent koristi led rasvjetu'

Image
i o ugostiteljima /

Tomašević o mjerama uštede: 'Poskupljenje karata? Vidjet ćemo. Advent koristi led rasvjetu'

"Ja se slažem s tim, inače bude ovaj centar tu samo okićen i izgleda jako lijepo, dosta efektno, što se tiče ostatka, možda bi bilo lijepo da je nešto malo više ukrašeno, ali ipak je pametnije uložiti stvari u nešto korisnije za sve nas", kazala je Anita Validžić.

"Pa ja mislim da bi trebalo urediti i za Advent i mislim da bi trebalo urediti i mjesto da bude ljepše ipak tu su ljudi cijelo vrijeme", poručuje Branko Dominković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blagdani su svakako vrijeme za obitelj nije sve u lampicama i ukrasima", tvrdi Tatjana Šarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo