od osjeta do provjere pečata /

Kako ugostitelji uočavaju krivotvorene eure? 'Imamo svoje metode, ali jednom nam je došla jedna jako isprana'

Prokomentirao je i što ako se dođe s visokim apoenima na kavu od jednog eura, kaže da ujutro mole da pronađu koju kovanicu, da donesu novce kasnije, a navodi da su ljudi inače susretljivi

1.8.2023.
19:12
VOYO logo

Ugostitelj Kristian Klečina gostovao je u Danasu s Ivanom Ivandom Rožić gdje je prokomentirao pojavu krivotvorenih novčanica eura.

Govori da su educirali konobare da na brzinu provjere je li novčanica ispravna ili ne. To je provjera pečata, rubova je li novčanica hrapava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i što ako se dođe s visokim apoenima na kavu od jednog eura, kaže da ujutro mole da pronađu koju kovanicu, da donesu novce kasnije, a navodi da su ljudi inače susretljivi.

Nije, govori, za sada primio novčanicu koja mu je bila suspektna. Ipak, jednom su dobili ispranu novčanicu. "Bila je isprana do te mjere da nitko nije mogao utvrditi je li ispravna ili ne", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe i da su ponekad dobili kovanice i krivih apoena. Ali da se ljudi inače ispričaju, a ako ne uoče na vrijeme, oni snose taj trošak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo