AFERA SAVJETNIK / Ekskluzivno doznajemo! Lovrinčević ispitan u USKOK-u, on tvrdi: 'Ništa nisam uzeo, pomagao sam novinaru'

Dva tjedna nakon afere u kojoj je smijenjen ministar gospodarstva Davor Filipović, USKOK-ovi izvidi još traju. Novinar Vlahović koji je Lovrinčevića snimio poručuje: 'Afera je definitivno puno šira, jer ukazuje na korupciju odnosno potkupljivanje medija, specifične odnose s medijima, ali i na još neke druge stvari. Ako se tako dijelio novac za oglašavanje, kako se dijeli drugi novac, kako se dogovaraju drugi poslovi'

26.12.2023.
19:25
VOYO logo

Jurica Lovrinčević ispitan je u USKOK-u. Ali ne kao osumnjičenik, već obični građanin. I to prošlog tjedna. Iz izvora bliskih bivšem savjetniku ministra, doznajemo kako o aferi "Savjetnik" nije puno otkrio. Osim da ništa nije niti namjeravao niti uzeo za sebe. Tvrdi, samo je htio pomoći novinaru Marinu Vlahoviću zbog njegove situacije.

Za slučaj "Mreža" angažirao je i poznatu zagrebačku odvjetnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davanjem iskaza Jurice Lovrinčevića, USKOK je ispitao gotovo sve aktere iz afere Mreža. Ostao je još jedino bivši ministar Davor Filipović koji je do sad uvijek tvrdio kako sa tom aferom nema nikakve veze.

Cijela afera krenula je kad je Marin Vlahović preko tjednika Nacional otkrio kako je Jurica Lovrinčević lokalnoj televiziji Mreža TV nudio zakup oglasnog prostora preko državnih institucija, a zauzvrat tražio da mu se isplati polovina iznosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'JEDAN OD NAJIMUĆNIJIH' /

Lovrinčevićev biznis u minusu od 250.000 eura nakon što se razišao sa zastupnikom Radićem

Image
'JEDAN OD NAJIMUĆNIJIH' /

Lovrinčevićev biznis u minusu od 250.000 eura nakon što se razišao sa zastupnikom Radićem

"Ja sam ove godine izvukao 140 hiljada eura, mogu i iduće godine isto, minimalno. Barem dok sam tu u Ministarstvu, tu di pada lova, tak da, love ima, nije problem, da, da...", samo je dio onoga što je Lovrinčević rekao novinaru Vlahoviću, a javnost je za to saznala kada je uz snimku objavljen i transkript njihova razgovora.

Televizijski trojac ispitan je odmah na početku. Neki od njih u USKOK-u su govorili satima. Istražiteljima čak ponudili i nova saznanja oko drugih korupcijskih afera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Vlahović ništa od toga ne želi potvrditi, ali jasno poručuje: "Ta afera je definitivno puno šira, jer ukazuje na korupciju odnosno potkupljivanje medija, specifične odnose s medijima, ali i na još neke druge stvari. Ako se tako dijelio novac za oglašavanje, kako se dijeli drugi novac, kako se dogovaraju drugi poslovi."

Najveći problem, kaže Vlahović, je što se korupcijski slučaj pretvorio u politiziranje: "Primjećujem i sve veći pritisak prema sebi osobno u smislu koji su moji motivi, u krajnju liniju zašto sam prihvatio to. Pokušava me se diskreditirati, difamirati kao osobu. Izvjesno je iz svega što je objavljeno da sam se bavio time dulje vrijeme, da sam istraživao dulje vrijeme, znači da sam imao namjeru to razotkriti. I kada sam skupio dovoljno dokaza, to sam i učinio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je izgledao način korumpiranja, USKOK bi mogao doznati i od brojnih direktora državnih tvrtki koji bi mogli biti upoznati s cijelom situacijom, jer su ih u ovu priču upleli.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo