U mnogima najljepšem hrvatskom gradu nalazi se najbolji restoran kojim caruje Marijo Curić, najbolji kuhar u Hrvatskoj.
Rekao nam je da je tajna njegovog uspjeha ta da dugi niz godina radi s istim timom na kojeg jako ponosan.
Curić upozorava da je biti kuharom stresan posao te da je svaka priprema jela kao holivudska premijera.
"Stresno je i jako teško, puno se radi, svaki pjat je odraz našeg lica tj. chefa tako da svaki pjat treba izaći kako treba!", rekao nam je i priznao da i sam jede jednostavna jela te da mu se ponekad zalomi tost ili sendvič.
"Privatno ja ne kuham već moja žena koja sve prilagođava djeci, a ja sam vrlo jednostavan", dodao je.
Od poznatih osoba kojima je kuhao u sjećanju mu je ostao Christiano Ronaldo koji je jeo degustacijski meni od pet slijedova, a to su riba i meso.
Na naše pitanje o o jelu koje se mora probati u maestrovoj kuhinji Curić je izdvojio mrkvu, skušu i janjetinu.
"Janjetina je ipak naš najpoznatiji brend", rekao je.