NAČELNIK POMORSKE POLICIJE / Detalji dramatičnog noćnog spašavanja kod Paškog mosta: 'Policajci su mladiće nosili na rukama. Minute su bile važne'

Image
Image

'Dali su im svoju odjeću kako bi ih utoplili s obzirom na to da su bili dosta pothlađeni i iscrpljeni. Minute su doslovno bile važne s obzirom na njihovu iscrpljenost i pothlađenost, a akcija je trajala manje od sat vremena', poručio je načelnik Postaje pomorske policije Zadar

9.12.2023.
19:15
VOYO logo

Tragičan kraj potrage na moru: Nakon što se za njim satima tragalo - pronađeno je tijelo mladog ribara. S još trojicom prijatelja bio je u noćnom ribolovu kod Paškog mosta, no u havariji je upao u more i više nije izronio. Istraga je još uvijek u tijeku, sve okolnosti se utvrđuju. Naložena je i obdukcija smrtno stradalog mladića nakon kojeg će se znati okolnosti utapanja, rekao je naš reporter Mario Jurič koji se uživo javio iz luke Gaženica gdje je razgovarao s Romanom Landekom, načelnikom Postaje pomorske policije Zadar.

"Iza 3 sata zaprimljena je dojava o pomorskoj nesreći sjeverno od Paškog mosta. Odmah su izašli policijski službenici i sve raspoložive snage. Pronašli su unesrećene mladiće i pružili im svu moguću pomoć i doslovce ih nosili nekoliko stotina metara do pružanja prve medicinske pomoći. Dali su im svoju odjeću kako bi ih utoplili s obzirom na to da su bili dosta pothlađeni i iscrpljeni. Minute su doslovno bile važne s obzirom na njihovu iscrpljenost i pothlađenost, a akcija je trajala manje od sat vremena", rekao je Landeka i dodao da još uvijek traje potraga za drugim ribarom iz mjesta Vrsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koristimo sve moguće resurse kako bi pronašli nestalog ribara", dodao je pa dao nekoliko savjeta ribarima:

"Treba pratiti uvjete i stanje na moru, pratiti vremensku prognozu, pridržavati se pravila sigurne plovidbe i neka sa sobom imaju pojaseve za spašavanje kako ne bi došlo do tragičnog događaja. Tijekom 2023. godine bili smo uključeni u 45 slučajeva, bilo traganja i spašavanja, prijevozu bolesnika ili pomorskim nesrećama", rekao je Landeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo