'Izgubio je dušu' /

Vlasnik restorana na Kvarneru vratio ono o čemu drugi sanjaju: 'Počeo je padati broj ljudi...'

Mnogi bi sve dali da im je na zidu ova oznaka, Christian je zahvalan što ju je dobio, ali stvorila je, kaže previše problema. Restoran u Lovranskoj dragi zvjezdicu je dobio 2019., ali sreća je trajala možda tri mjeseca

6.3.2024.
20:39
VOYO logo

Većina vlasnika restorana sanja o Michelinovoj zvjezdici, no reporterka RTL-a Ida Balen pronašla je jednog na Kvarneru koji ju ne želi. Zbog prestižne zvjezdice, kaže, restoran mu je izgubio dušu, a izgubio je i stare goste.

Mnogi bi sve dali da im je na zidu ova oznaka, Christian je zahvalan što ju je dobio, ali stvorila je, kaže previše problema. Restoran u Lovranskoj dragi zvjezdicu je dobio 2019., ali sreća je trajala možda tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeo je jednostavno broj ljudi padat, padat, padat i počele su neke promjene u restoranu. Znači, ako smo radili dobro i kvalitetno i dobili Michelin na temelju nečega, znači da smo bili dobri. E nakon tih dva mjeseca je sada trebalo mijenjati sve. Znači od čaša, tanjura, restorana, sistema. I to meni osobno nikad nije bilo jasno ako smo dobili na temelju nečega, zašto sada moramo mijenjat", kaže Christian Nikolac.

Priču su počeli graditi prije dva desetljeća, s kuharom Zdravkom Tomšićem. On je za sušefa postavio Denija Srdoča, u tim su uzeli Luku Goleša. Prije pet godina su nam opisali kako je Michelinova zvjezdica osvojena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HELL'S KITCHEN HRVATSKA /

Dominik Kovačićek je s 21 godinom ušao u Michelinov vodič, a sada će pokazati svoje znanje u 'Hell's Kitchen Hrvatska'

Image
HELL'S KITCHEN HRVATSKA /

Dominik Kovačićek je s 21 godinom ušao u Michelinov vodič, a sada će pokazati svoje znanje u 'Hell's Kitchen Hrvatska'

Prvog inspektora su oduševili slijedovima

"Prvi inspektor, nakon što je pojeo tri slijeda se predstavio, dao vizitku i rekao da bi volio pričat sa šefom kuhinje", ispričao je bivši šef kuhinje Deni Srdoč.

Prvi slijed mu je bio ribica koja dolazi s naše koče tu dole u Kvarneru. Triljica, patarača, kozica, tako da to nije namirnica koja je ekstremno skupa, smatramo da je to najbolje što se tu kod nas može dobiti.

Dakle, svježa riba s vlastitih brodova, opuštena atmosfera, gosti koji su neopterećeni odjećom u kojoj dolaze, prihvatljive cijene. Tako je restoran funkcionirao prije zvjezdice.

Odjednom se dogodio prevelik pritisak na kuhare i uštogljenost koja je otjerala stare goste. I.. Christian je prelomio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Non stop nekih komentara, dal smo mi zaslužili Michelin, uzet će nam Michelin, mi smo sad vratili Michelin, jer smo izgubili Michelin, mislim, to ne da nije potrebno nikome", rekao je Christian.

Na konstataciju da su jedini koji su vratili Michelin, kaže: "Da, zato što jednostavno, nije nam potrebno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kreće iznova, s kćerima osmišljava jednostavna domaća jela.

"Opuštenija atmosfera restorana, tako je nema stolnjaka, vidi se golo drvo, jer ipak smo tu u Parku prirode Učka. Cijene su puno niže, ali imamo i a la carte, tako da čovjek može birat šta će pojest", kaže Kelli Nikolac, njegova kćer.

U svijetu su se Michelinove zvjezdice već odbijale i vraćale, zbog njih su se događala i tragedije. Christian posao prepušta kćerima. Ako se zaželi zvjezdica otići će, kaže, do terase u noćnim satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo