Poginuli brat i sestra kod Požarevca

Još dvoje u životnoj opasnosti, usled saobraćajne nesreće

Na obilaznici kod ovog Požarevca, na magistralnom putu koji vodi ka Velikom Gradištu, u petak se dogodila teška saobraćajna nesreća, u kojoj su poginuli brat i sestra Milan (19) i Milica (15) Josimović iz sela Petka, kod Požarevca.

Devojčica je izdahnula na licu mesta, dok je Milan podlegao povredama u operacionoj sali. U nesreći su teško povređena i dvojica mladića, Aleksandar M. (18) iz Požarevca i Miloš S. (18) iz Lučice, koji je, u komatoznom stanju, prevezen u Urgentni centar u Beogradu.

Nesreća se dogodila oko 13 časova, kada, kako navode u požarevačkoj policiji, “fijat punto”, sa četvoro mladih ljudi, nije ustupio prvenstvo prolaza kamionu “Dunav gradnje” iz Velikog Gradišta, što je izazvalo direktan sudar.

Putničko vozilo, kojim je upravljao Milan Josimović, od siline udara odbačeno je nekoliko metara i završilo je u jarku pored puta – saopštili su u policiji.

Prema navodima lekara, “Milan je odmah po prijemu operisan, ali je, nažalost ubrzo izdahnuo. Drugi mladić, iako, takođe operisan, i dalje je u teškom stanju, dok je treći prevazen u beogradski Urgentni centar i nalazi se u komi” rekao je dežurni lekar Jovan Milojković.

Prema pričama očevidaca, prizor nakon nesreće bio je stravičan. Čuo se jak prasak.

Iz jarka pored puta, gde je bio slupani automobil, čuli su se jauci i dozivanje u pomoć. Odmah smo pritrčali, a za nekoliko minuta stigla je i Hitna pomoć. Nažalost, za devojku je bilo kasno – ispričali su očevici, koji žive u blizini ove požarevačke obilaznice.

Povratak na Net.hr