Podignuta optužnica protiv ubice manekenke

Darijan Musić najzad zvanično optužen

12.3.2013.
15:39

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je danas optužnicu protiv Darijana Musića zbog teškog ubistva Vladislave Červenko.

Tužilaštvo je na završetak istražnog postupka i podizanje optužnice protiv Musića čekalo čak 4 meseca, budući da je Vladislava ubijena 12. novembra prošle godine.

Otac Edmund, sestra i sestričina manekenke Vladislave Červenko, protestvovali su krajem februara ispred zgrade Osnovnog suda tim povodom.

Musić je trenutno u Okružnom zatvoru na Klisi i "dobro se ponaša" – tačnije, uzima redovno insulinsku terapiju s obzirom na to da je dijabetičar, navodi Radio 021.

Uglavnom na lečenju

Zbog toga što nije uzimao terapiju, Musić je u decembru prebačen iz Okružnog zatvora na Klisi u zatvorsku bolnicu u Beogradu, na zahtev lekara. Musiću je ovo bio drugi put da, od 14. novembra, boravi u Beogradu. Prethodno je tamo proveo oko mesec dana zbog, kako je tvrdio, akutno teškog stanja u koje je zapao posle zločina za koji se tereti.

Pre nego što je prvi put napustio ćeliju Okružnog zatvora na Klisi, navodno je pokazivao i suicidne ideje. Posle samo desetak dana provedenih iza rešetaka novosadskog zatvora, ponovo je premešten u bolnicu beogradskog CZ, zbog lošeg stanja.

Podsetimo, Musić je priznao brutalno ubistvo svoje devojke Vladislave, i naveo da je to učinio "iz ljubomore".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali