A SAD MI ODOSMO / Na godišnje idu i političari - Milanović voli otočki đir, a Plenković vilu od 288 kvadrata u kojoj je boravio i zloglasni mafijaški šef

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković preferira vilu Costabella, dok predsjednik Zoran Milanović radije ljetuje na Hvaru

12.6.2021.
8:03
Nel Pavletic/PIXSELL
Play logo

S dolaskom ljepšeg vremena, svi polako počinjemo razmišljati gdje provesti ljetni godišnji odmor. Iako i dalje imaju posla preko glave, posebice ove izborne godine, o godišnjem odmoru sigurno razmišljaju i naši političari. I oni će se, kao i mi, raspršiti diljem Jadranske obale ne bi li uhvatili koji slobodan trenutak i uživali u suncu i moru.

Gdje će godišnji odmor provesti visoki politički dužnosnici, još nije poznato, no poznato je koje destinacije preferiraju. Visokim političkim dužnosnicima kao što su premijer i predsjednik drage su državne rezidencije, pa svoje godišnje odmore provode upravo tamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al Caponeova vila

Premijeru Andreju Plenkoviću, baš kao i nekim bivšim premijerima, draga je vila Costabella na riječkom Biviju, gdje je posljednjih nekoliko godina ljetovao s obitelji. Plenkovića se u ljetnim mjesecima može vidjeti u ležernom izdanju na opatijskog tržnici, gdje nabavljao namirnice.

shimmer fallback
shimmer fallback

Iza ove vile krije se i zanimljiva prošlost, a u njoj je prema pričama početkom dvadesetih godina prošlog stoljeća boravio i jedan od najpoznatijih mafijaških šefova, Al Capone sa svojom majkom. Po njemu je vila dobila i svoje drugo ime, pa je mnogi znaju i kao vilu Capone. Rezidencija je inače izgrađena 1924. godine, a kompleks se prostire na 5.600 četvornih metara. Glavna kuća ima 288 kvadrata, a uz nju se nalazi i pomoćni objekt gdje pretežno boravi osiguranje.

Milanović preferira otočni đir

U vilu Costabella znao je navraćati i predsjednik Zoran Milanović u vrijeme kada je bio premijer, no Milanović je za svoj godišnji odmor uvijek radije birao "skromniju varijantu", vilu Kovač na Hvaru, gdje je i prošle godine ljetovao s obitelji. Ta državna rezidencija poznatija je pod imenom "Bakarićeva vila". Političkom vrhu na raspolaganju su i rezidencije na Brijunima, gdje je ljetovala bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRIJUNI, RAJ ZA POLITIČARE i ZVIJEZDE /

Od močvare kojom je harala opaka bolest do Titove najdraže destinacije gdje se i danas nalazi Cadillac s ludom pričom

I Plenkovićevi ministri otići će na zasluženi godišnji odmor. Ministar zdravstva Vili Beroš koji je imao pune ruke posla zbog pandemije koronavirusa, prošle je godine ljeto provodio u svom rodnom Hvaru, gdje se fotografirao s pjevačicom Ninom Badrić kršeći mjere koje je samo propisao.. Za ministra financija Zdravka Marića pak se doznalo da već godinama s obitelji odlazi u Promajnu, gdje ljetuje u obiteljskoj kući svoje supruge. Stanovnici ovog malog mjesta tada su jako hvalili Marića, govoreći da ministar šeće mjestom te ih sve lijepo pozdravlja. Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ljeti je najčešće u svom rodnom Novom Vinodolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Šef Reformista i bivši župan Varaždinske županije Radimir Čačić, prošlog je ljeta "uhvaćen" u Šibeniku, gdje je ležerno odmarao nakon parlamentarnih izbora u društvu svog četveronožnog ljubimca Rona. Nakon šetnje gradom, Čačić je isplovio na svom brodu Skitnica, koji je kupio prije 45 godina od književnika i moreplovca Jože Horvata. Inače, Čačić posjeduje nekretnine u Dubrovniku, gdje također boravi za vrijeme svog godišnjeg odmora.

shimmer fallback
shimmer fallback

Susjedi vole naše more

Jadran vole i političari iz susjednih zemalja. Mađarski premijer Viktor Orbán prošle je godine proveo na krstarenju Jadranom, a česti gosti na našoj obali su i susjedi Slovenci. U mjestu Klimno na otoku Krku vikendicu ima glasnogovornik slovenske Vlade Jelko Kacin. I Borut Pahor voli se odmarati kod nas, a ljepote Jadrana 2018. upoznao je i austrijski kancelar Sebastian Kurz, koji je tada najavio da će tjedan dana svog godišnjeg odmora provesti u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Play logo

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo