POTREBNO JE... 2 žlice maslinova ulja 8 filea pilećih zabataka (ili kombinacija pilećih bataka i zabataka) sol i svježe mljeven papar 1 crvena paprika, tanko narezana 1 srednje velik luk, tanko narezan 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana 1 žličica ljute paprike 10-12 zelenih ili crnih maslina, grubo narezanih ½ čaše suhog crnog vina 1½ čaše pilećeg temeljca 500 g mesnatih rajčica, grubo narezanih 2 žlice listića peršina
NAČIN PRIPREME U velikoj tavi na jakoj vatri ugrijte maslinovo ulje. Komade piletine posolite i popaprite pa ih stavite u tavu s kožom prema dolje. Pržite dok ne postanu hrskave i zlatnosmeđe, 8 do 10 min. Potom ih izvadite iz tave. Smanjite vatru. Dodajte papriku, luk, češnjak, ljutu papriku i masline. Pirjajte dok povrće ne omekša, otprilike 10 min. Ulijte vino; ostavite da krčka dok gotovo ne ispari, oko 5 min. Pritom često miješajte. U tavu dodajte temeljac, rajčice i piletinu (stavite je s kožom na povrće). Pojačajte vatru, a kad zakipi, smanjite je na srednju jačinu i jelo kuhajte 20-ak min. Piletina se mora gotovo odvajati od kostiju, a količina umaka smanjiti za polovinu. Po želji još posolite i popaprite pa pospite listićima peršina.
PO PORCIJI 490 kcal, 35 g bjelančevina, 15 g ugljikohidrata (3 g vlakana), 29 g masnoća, 360 mg natrija