Potrebno... 1 limeta 2 žlice maslaca sobne temperature 2 žlice nasjeckanih listića korijandra 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana 1 žlica repičina ulja 4 riblja fileta od po 200 g 1 žlica "crne" mješavine začina
MINUTA: 0 – 5 Aromatizirajte maslac U zdjelicu naribajte 1 žličicu limetine korice, a zatim limetu prerežite i iscijedite sok. Dodajte maslac, korijandar i češnjak. Dobro promiješajte.
MINUTA: 5 – 13 Ispecite ribu U velikoj tavi na jakoj vatri zagrijte ulje. Riblje filete s obje strane natrljajte začinskom mješavinom. Kad se ulje u tavi počne lagano dimiti, na njega stavite ribu. Ne pomičući je, pecite je 3-4 min. Potom je okrenite i pecite s druge strane 1-2 min.
MINUTA: 13 – 15 Završni dodir Ribu prebacite na tanjure za posluživanje i odmah na svaki filet stavite malo aromatiziranog maslaca. Dostatno za 4 osobe
PO PORCIJI 323 kcal, 45 g bjelančevina, 4 g ugljikohidrata (2 g vlakana), 15 g masnoća, 115 mg natrija Napravite sami "crnu" mješavinu začina: pomiješajte 1½ žlice mljevene paprike, po žlicu majčine dušice, luka i češnjaka u prahu te po žličicu kajenskog i crnog papra