I nakon pranja u perilici na posuđu nalazite ostatke hrane? Isprobajte ovo!

Nakon što posuđe operete u perilici, na tanjurima ostaju ostaci hrane, a na čašama mrlje, te sve na kraju perete ručno? Evo mogućih rješenja vašeg problema...

15.6.2013.
9:39

Perilica suđa bit će učinkovitija ako:

1. Provjerite prskalicu

Ako suđe složite previsoko i blokirate rotirajuću prskalicu, suđe se neće dobro oprati! Provjerite i rupice na prskalicama i uvjerite se da nisu začepljene. Ako je potrebno, očistite ih čačkalicom.

2. Provjerite odvod

Očistite hranu koja je ostala na dnu perilice, kao i filtar.

3. Ne koristite previše deterdženta

Pogrešno je misliti da posudu za deterdžent uvijek trebate napuniti do kraja. Previše deterdženta može ostaviti mrlje i tragove na čašama.

4. Provjerite temperaturu vode

Ako vrućoj vodi treba malo više da dođe do sudopera, to znači da ni perilica na početku neće dobiti dovoljno vruće vode, što otežava pranje. Ako je potrebno, uključite stroj za pranje posuđa nakon što ste u sudoperu koristili toplu vodu.

5. Čistite unutrašnjost perilice

Masnoće, ostaci deterdženta i kamenac zadržavaju se unutar perilice. Operite ih alkoholnim octom. Svakih nekoliko mjeseci upalite perilicu kad je prazna. Ne koristite deterdžent. Kad voda počne puniti dno perilice, otvorite je i dodajte šalicu do dvije alkoholnog octa u vodu i pustite da odradi do kraja.

6. Ušteda

Da biste smanjili potrošnju energije, a time i račun za struju, perilicu možete isključiti odmah nakon programa ispiranja i ostaviti posuđe da se osuši na zraku. Tako ćete izbjeći program vrućeg sušenja, a time i smanjiti potrošnju električne energije.

Ponekad trebate eksperimentirati da biste pronašli pravu kombinaciju za tvrdu ili mekanu vodu, deterdžent i sredstvo za ispiranje – zato ne odustajte!

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali