Novi software kida linkove do ilegalne mp3 glazbe

Tvrtka MP3Board Inc. koja pruža linkove do glazbenih sajtova na internetu iskoristit će novu tehnologiju da spriječi kršenje autorskih prava

Nova tehnologija nazvana LinkBlaster omogućit će vlasnicima glazbenih copyrighta da otvore svoj account kod MP3Boarda, pregledaju linkove do fajlova s glazbom i do net-stranica, i da uklone linkove kojima bi se njihova glazba mogla “ukrasti”.

Nova tehnologija trebala bi razriješiti sudsko ratovanje MP3Boarda i udruge RIAA (Recording Industry Association of America, američke udruge za snimljenu glazbu) zbog kojeg su privremeno zatvorene MP3Boardove stranice. Kako kaže MP3Boardov odvjetnik Ira Rothken: “Ovaj novi software prebacuje posao tamo gdje spada ? na vlasnike autorskih prava koji trebaju iskoristiti svoje poznavanje vlastitih djela i nove pretraživačke alate poput LinkBlastera da se sami pobrinu za zaštitu svog intelektualnog vlasništva.” Šef MP3Boarda Lars Mapstead rekao je: “Više neće biti potrebni vagoni papirnih naloga da se uklone linkovi, kako je to Metallica morala zatražiti od Napstera. Cijeli proces uklanjanja linkova je automatiziran.”

Što se Napstera tiče, on je u ponedjeljak postigao dogovor s tvrtkom Liquid Audio da se izrade povratni linkovi pomoću kojih bi izvođačima bilo plaćeno za njihovu downloadanu glazbu.

Povratak na Net.hr