ZADNJI PUT TAKO JEFTINO 2010: / U Hrvatskoj opet znatno pale cijene goriva!

Svi oni koji zbog cijene goriva na posao idu biciklima ove se zime ne moraju smrzavati. Naime, cijene goriva opet su pale pa se tako niske za neke vrste goriva bilježe posljednji put u 2010. godini.

19.1.2016.
10:28
PIXSELL, Damir Špehar
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog snažnog pada cijena nafte i naftnih derivata u svijetu, u Hrvatskoj su u utorak znatno niže cijene goriva. Prema informacijama portala Cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je jeftinija za čak 26 lipa i sada se prodaje od 8,49 do 8,53 kuna, ovisno o kompaniji. To je i najveći pad cijene u posljednja tri i pol mjeseca. Ujedno, to je najniža cijena litre eurosupera 95 od rujna 2010. godine.

Cijena litre eurodizela u utorak je također snažno pala. Litra te vrste goriva u utorak je niža 27 lipa i sada se prodaje između 7,27 i 7,30 kuna. U posljednja tri tjedna litra eurodizela jeftinija je ukupno 36 lipa. Najveći je to pad cijene eurodizela u posljednjih mjesec dana. Također, litra te vrste goriva najjeftinija je od početka veljače 2010. godine.

Razlog za zadovoljstvo imaju i oni koji koriste autoplin

Vozači koji koriste autoplin imaju itekakvog razloga za zadovoljstvo. Naime, cijena litre te vrste goriva utorak je pala čak 28 lipa i sada se mahom prodaje od 3,58 kuna. Posljednji tako veliki pad cijene autoplina zabilježen je lani krajem ožujka. Neki distributeri spustili su cijenu još i više, kao što je Plinski centar Zagreb (PCZ) koji litru autoplina prodaje za samo 3,35 kuna.

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj posljedica je pada cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu od 8,9 i 11,1 posto u odnosu na tjedan prije. Također, tečaj dolara pao je oko 0,2 posto, što je dodatno poguralo pad cijena goriva, piše Cijenegoriva.info.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali