VELIKI KORAK U MODERNIZACIJI

VLADA UKINULA PEČATE! Orešković: ‘Sada ih možete spremiti u ladicu za uspomenu’

Vlada je odlučila olakšati poslovanje s državom ukidanjem upotrebe pečata iz poslovne prakse. Tom reformskom mjerom planira velike uštede i u javnom i u privatnom sektoru.

Vlada je na sjednici u srijedu donijela odluku o ukidanju upotrebe pečata iz poslovne prakse čime želi pridonijeti modernizaciji poslovnih procesa i poboljšanju usluga tijela državne uprave građanima, uz istodobno podupiranje gospodarstva kroz stvaranje jednostavnijeg poslovnog okruženja.

“Uklanjanje barijera poslovanja jedan je od glavnih ciljeva, danas ćemo ‘ugasiti’ pečat, to je signal za gospodarstvo. Tko god ga ima, sada ga može spremiti u ladicu za uspomenu”, rekao je Orešković na sjednici Vlade.

“Ukidanje upotrebe pečata iz poslovne prakse pridonosi modernizaciji poslovnih procesa i poboljšanju usluga prema građanima”, dodao je ministar Panenić.

U društvu Grčke i Irske

Tom bi se reformskom mjerom također trebale postići višestruke uštede u javnom i privatnom sektoru u procedurama koje zahtijevaju upotrebu pečata. Samo na procesu osnivanja 22.970 j.d.o.o-a i d.o.o.-a s jednim osnivačem procijenjeno je da bi se uštedjelo gotovo šest milijuna kuna.

Prema podacima iz izvještaja Doing Business Svjetske banke, u postupku pokretanja poslovanja od svih članica Europske unije pečat uz Hrvatsku upotrebljavaju još samo Irska i Grčka.

Nevjerojatno je koliko je velika hrvatska birokratska hobotnica

OVO BI MOGAO BITI VAŽAN POTEZ: Panenić mijenja Zakon o javnoj nabavi

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr