Play ponuda

Pobijedili jedinog konkurenta u poslu vrijednom 16 milijuna kuna

shimmer fallback

U sljedeće dvije godine državna će administracija na usluge mobilne telefonije i nabavu pametnih telefona potrošiti 16 milijuna kuna.

24.7.2013.
8:27
Play ponuda

Pobjednik velikog javnog natječaja koji je u travnju raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu je Hrvatski telekom. Pobijedio je jedinog konkurenta – tvrtku Vipnet koja je dala ponudu vrijednu 20,6 milijuna kuna. PDV je uračunat u obje cijene.

Mjesečno 62,70 kuna po korisniku

U objedinjenoj javnoj nabavi za 35 državnih tijela (sva ministarstva, Vlada i svi vladini i državni uredi, Ured predsjednika, Sabor...) Vlada je za 16 milijuna kuna nabavila 10.550 pametnih mobitela, 10.650 pretplatničkih brojeva (SIM-kartice), USB-uređaje i 4700 kartica za stickove, računala i tablete te 125 milijuna besplatnih minuta razgovora, 4,7 milijuna SMS- i MMS-poruka, piše Večernji list.

Vlada zadovoljna cijenom

Budući da je riječ o dvogodišnjoj nabavi, lako je izračunati da će prosječni mjesečni trošak po jednom korisniku iznositi samo 62,70 kuna. U tu cijenu uračunat je i sam uređaj – pametni telefon te sve razgovorne i podatkovne usluge.

S obzirom na to da je procijenjena vrijednost nabave iznosila čak 40 milijuna kuna, a posebice zato što je nakon objave javnog natječaja za nabavu više od deset tisuća pametnih telefona izbio medijski skandal, u Vladi su navodno vrlo zadovoljni postignutom cijenom.

Play ponuda
Play ponuda