VELIKI POSLOVNI USPJEH HEP-a: Evo koga će opskrbljivati električnom energijom u Sloveniji

Hrvatska elektroprivreda ostvarila je veliki poslovni uspjeh u susjednoj Sloveniji potpisavši danas u Ljubljani sa Slovenskim željeznicama ugovor o opskrbi električnom energijom.

N1 javlja kako su ugovor za razdoblje od tri godine, vrijedan 26,5 milijuna eura, potpisali Dušan Mes, generalni direktor Slovenskih železnica i Pavao Bujas, direktor HEP Energije-Ljubljana.

Opskrbljuju niz velikih kupaca u ‘deželi’

HEP u Sloveniji već opskrbljuje električnom energijom niz velikih kupaca, a zahvaljujući dosad sklopljenim ugovorima, HEP će u 2017. godinu ući s udjelom od 12,5 posto prodaje na onom dijelu slovenskog tržišta koji se odnosi na poslovne kupce.

HEP već opskrbljuje Ljubljanu zelenom električnom energijom (100 posto iz obnovljivih izvora) prema ugovoru vrijednom 12 milijuna eura. Osim s Ljubljanom, HEP ima ugovore s brojnim drugim tvrtkama i institucijama poput Luke Koper, MOL-a Slovenije (za opskrbu benzinskih postaja), Cimosa, NC Planice, Kazališta Ljubljana, Kazališta Maribor, NLB banke, aBanke, Hotela Bernardin te Zavoda za gozdove, piše N1.

HEP SE PRIPREMA ZA PRIVATIZACIJU: Bez posla ostaje četvrtina zaposlenih, njihove otpremnine stajat će milijardu kuna

perica-jukic487
Perica Jukić, predsjednik Uprave HEP-aFoto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Dosad najveći poslovni uspjeh u Sloveniji

“Iznimno smo zadovoljni što smo dali najpovoljniju ponudu za opskrbu električnom energijom i sklopili ugovor na tri godine u vrijednosti 26,5 milijuna eura s jednim velikim i važnim kupcem kao što su Slovenske železnice. Riječ je o najvećem poslovnom uspjehu HEP-a na slovenskom tržištu koji dokazuje da je HEP konkurentan i sposoban odgovoriti na najzahtjevnije potrebe svojih kupaca. Zahvaljujući do sada sklopljenim ugovorima o opskrbi električnom energijom, HEP će u 2017. godinu, u segmentu prodaje poslovnim kupcima ući s udjelom od 12,5 posto prodaje na slovenskom tržištu. U narednim godinama očekujemo daljnji razvoj našeg poslovanja i ostvarenje još značajnijeg udjela kako na slovenskom tržištu, tako i na drugim susjednim tržištima”, kazao je predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Perica Jukić prigodom potpisivanja ugovora.

ZARATILI HEP I RWE: Tko opstruira slobodno tržište električne energije?

 

Povratak na Net.hr