Velika investicija: Bit ce posla za 370 ljudi, ali ni to nije sve

Za petak u Vladi najavljuju pocetak novog velikog investicijskog ciklusa koji ce, kazu, dovesti do gospodarskog oporavka zemlje. Vuci bi ga trebala znacajna ulaganja u turisticki sektor.

4.12.2014.
21:08
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U uvalu Jazinu, kraj Tisnog na otoku Murteru, bogati ruski investitori planiraju iskrcati 105 milijuna eura. U petak potpisuju ugovor, a onda krece izgradnja luksuznih hotela i vila. Za 5 godina u njima bi trebalo biti posla za 370 stalno zaposlenih, doznaje Dnevnik Nove TV.

Nakon 30 godina

"To je prvi veci gospodarski projekt nakon 30 godina u povijesti na otoku Murteru. Znacit ce i jako puno da ce se proracun opcine Tisno povecati negdje za oko 3 puta", kaze Ivan Klarin (SDP).

16 tisuca novih radnih mjesta

Vladin racuna na pokretanje 110 projekata s liste Agencije za investicije i konkurentnost. Vrijedni su oko 8 milijardi eura. Kad se zavrse, trebali bi otvoriti 16 tisuca novih radnih mjesta. Kotac zamasnjak investicijskog ciklusa u iducoj bi godini trebale biti upravo one u turizmu. Krece 28 projekata vrijednih 5 milijardi eura koji ce otvorit 6 tisuca novih radnih mjesta. Tu su Kupari, golf na Srdu i ova investicija u Tisnom.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/bogati-ruski-investitori-u-ovu-ce-hrvatsku-uvalu-iskrcati-105-milijuna-eura---363528.html

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali