USPJEŠNA SLAVONKA: / Prije sedam mjeseci pokrenula posao, danas njene proizvode traže i u inozemstvu

Image
Foto: Glas Slavonije, Davor Kibel

Zdenka Šalić vlasnica je mini uljare, koju je u osječkom Biosu pokrenula prije samo šest mjeseci, a danas njene proizvode traže vać i izvan naše zemlje.

20.1.2016.
12:25
Glas Slavonije, Davor Kibel
Play logo

"Proizvodimo hladno prešano ulje od konoplje, lana, lješnjaka, suncokreta, koštica od grožđa..., kao i proizvode koji nastaju u toj preradi, poput konopljinog ili lanenog brašna i proteina. Promociju i prodaju proizvoda do sada smo obavljali uglavnom na različitim sajmovima. Međutim u pregovorima smo s trgovačkim lancima, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, kako bismo preko njih plasirali naše proizvode. Očekujem da bi ova godina, s obzirom na moguće ugovaranje značajnijih poslova, mogla biti presudna za naš rad i razvoj". Riječi su to kojima se u Glasu Slavonije pohvalila direktorica miniuljare Pannonian grain iz Osijeka Zdenka Šalić koja je još do prije dvije godine imala samo ideju koja je, kako kaže, "ključala" u njenoj glavi.

Zapošljavanje za rad u 3 smjene

Miniuljaru pokrenula je u lani u srpnju i mahom se pri pokretanju posla oslanjala na bespovratna sredstva Agencije za plaćanje u poljoprivredi i Grada. Dosad je s njom radila još jedna osoba, ali ako joj uspiju pregovori koje je pokrenula morat će zaposliti još ljudi kako bi se proizvodnja odvijala u tri smjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pannonian grain trenutno proizvodi do četiri tisuće litara ulja mjesečno. No, od početka veljače kapacitet će biti znatno veći, s obzirom na to da će pogon biti dopunjen kupljenim novim strojevima, piše Glas Slavonije. Ulje i brašno od lješnjaka za sada je novost na našem području. Ulje se koristi u kozmetici, a brašno u proizvodnji slastica. Za njima je, ističe Šalić, potražnja velika pa se i izvoze.

Play logo
Image
IZ SAMOBORA U SVIJET: /

Na proizvodnji domaćih čvaraka izgradio biznis

Image
IZ SAMOBORA U SVIJET: /

Na proizvodnji domaćih čvaraka izgradio biznis

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo