TVRTKE ZA POŽELJETI: / I ove godine sretnici će dobiti božićnice, neke veće i od 8 tisuća kuna

Image
Foto: PIXSELL, Zeljko Lukunic

Uz dm koji je i inače poznat kao poslodavac koji bogato nagrađuje svoje zaposlenike, ove će godine radnicima na vjernosti i radu u blagdansko vrijeme zahvaliti i brojni drugi poslodavci.

10.12.2015.
12:22
PIXSELL, Zeljko Lukunic
Play logo

Dobra volja poslodavca da nagradi radnika koji je zajedno s njim gradio firmu i borio se za nju tijekom godine, reći će sindikalisti, nije tako česta pojava. Dok jedni to ne čine jer su im tvrtke u problemima, drugi pak imaju drugačiju "računicu", radnicima počesto teško razumljivu. No, unatoč svemu postoje i oni svijetli primjeri u Lijepoj našoj. Ne samo isplate božićnice nego i primjera u kojima ona nije baš mala.

Najsvjetliji primjer svima dobro poznat onaj je dm-a koji će i ove godine, tradicionalno, svojim zaposlenicima isplatiti još jednu prosječnu neto plaću koja u toj firmi za ovu godinu iznosi 8655,97 kuna. Svoje zaposlenike nagradit će i Agrokor koji će u skladu s Kolektivnim ugovorom isplatiti i dar za djecu. I Pevec, koji se prije nekoliko godina nalazio na rubu propasti, ove godine zaposlenicima isplaćuje božićnicu od 2200 kuna i dar za djecu, ali i novčanu nagradu za ovogodišnje rezultate poslovanja u iznosu 30 posto bruto plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žito isplaćuje 3 tisuće kuna te dar i dar za djecu

Žito grupa svoje će radnike nagraditi božićnicom od tri tisuće kuna u kešu, darom u visini 200 kuna (šećer, brašno, jaja, ulje), a darivat će i djecu zaposlenika iznosom od 600 kuna.

Kad je riječ o bankama, na upit Net.hr-a je odgovorio PBZ navodeći kako i ove godine isplaćuje božićnicu u visini tisuću kuna od kojih je dio u novcu, a dio u vaučeru. Svoje zaposlenike nagradit će i INA i to s tisuću kuna neto te darom za dijete u iznosu od 600 kuna.

I trgovački lanac Lidl ističe da posebnu pažnju pridaje brizi za svoje zaposlenike. Za njih oko dvije tisuće, ove će godine namijenjeni su bonovi za kupovinu u iznosu od 1500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o javnim tvrtkama, one prema preporuci Vlade i u dogovoru sa sindikatima u Kolektivnom ugovoru nemaju božićnice. No, na temelju Kolektivnih ugovara božićnicu ipak isplaćuju Hrvatske šume, te Hrvatske autoceste. Riječ je o tisuću kuna za radnike te 600 kuna dara za dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55 posto zaposlenih očekuje božićnicu

Prema istraživanju portala Moj posao, ove godine božićnicu očekuje 55 posto zaposlenih, od kojih 83 posto očekuje novac u prosječnom iznosu od 1260 kuna, a što je 100 kuna manje nego prošle godine.

Image
PRIŽELJKUJEMO 1.630 KUNA: /

Jeste li vi među sretnicima koji će dobiti božićnicu?

Image
PRIŽELJKUJEMO 1.630 KUNA: /

Jeste li vi među sretnicima koji će dobiti božićnicu?

Sudionici istraživanja naveli su da bi adekvatna božićnica u prosjeku trebala iznositi 1630 kuna, što je 30 posto više od očekivane prosječne božićnice koja bi iznosila oko 1260 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo