Play ponuda

TVRTKA ANTE GOTOVINE NEOKRZNUTA PANDEMIJOM: / Planira nove investicije te širi poslovanje

Image
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Uz uhodani biznis s tunom u uzgajalištu Balabra u blizini Murtera, tvrtka Pelagos net farma namjerava proširiti poslovanje i na ulov plave ribe

7.8.2020.
9:47
Ivo Čagalj / PIXSELL
Play ponuda

Pandemija koronavirusa za sada nije značajno utjecala na poslovanje zadarske tvrtke Pelagos net farma, koja je veliki izvoznik tune, a u suvlasništvu je generala Ante Gotovine. Štoviše, piše Poslovni dnevnik, uprava tvrtke planira nove investicije i širenje poslovanja.

Uz uhodani biznis s tunom u uzgajalištu Balabra u blizini Murtera, tvrtka namjerava proširiti poslovanje i na ulov plave ribe.

Image
GENERAL GOTOVINA ŠIRI BIZNIS: /

Od Šibensko-kninske županije zatražio proširenje koncesije za uzgoj tune

Image
GENERAL GOTOVINA ŠIRI BIZNIS: /

Od Šibensko-kninske županije zatražio proširenje koncesije za uzgoj tune

Lani imali osam milijuna kuna neto dobiti

Ove su godine, naime, u Pelagos net farmi planirali kupnju novih brodova - jedan za rad u marikulturi, a drugi specijaliziran za ulov sitne plave ribe. Ta tvrtka već ima pogon za preradu inćuna kapaciteta 1000 tona.

Tvrtka je, inače, koncem prošle godine imala 106 zaposlenih te je ostvarila blizu osam milijuna kuna neto dobiti, što je rast od 10 posto u odnosu na 2018. godinu. Odlukom suvlasnika dobit im se ni ove godine ne isplaćuje. Lani su ukupno ostvarili 74 milijuna kuna prihoda, što je 35 posto više nego u prethodnoj godini.

Play ponuda
Play ponuda