Play ponuda

TREĆE IZDANJE DIGITAL SHAPERSA: / 'Dubinska transformacija medija, gospodarstva i cijelog društva je nužna'

Image

'I ove godine u Zagreb dovodimo sjajne međunarodne govornike i stručnjake koji će pojedincima i predstavnicima hrvatskih kompanija prezentirati sjajne primjere,

11.10.2019.
11:57
Play ponuda

Kraj studenog i ove je godine rezerviran za jednodnevnu konferenciju Digital Shapers čija je središnja tema digitalna transformacija. Ovogodišnje, treće izdanje RTL-ove konferencije, kojom medijska grupa želi ukazati na iznimnu važnost digitalizacije procesa u gospodarstvu i društvu općenito, održat će se 28. studenoga u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu

Cilj je, kao i lani, okupiti brojne sudionike digitalne transformacije, pokazati najbolje primjere iz prakse i predstaviti konkretna rješenja za kompanije. Zato će tom prilikom o najaktualnijim temama i zbivanjima u digitalnim procesima i ove godine govoriti istaknuti domaći i strani stručnjaci.

shimmer fallback
shimmer fallback

Hrvatska među najlošijima u Europi

Digitalna transformacija još uvijek je jedna od najaktualnijih tema moderne ekonomije te podrazumijeva svjesnu promjenu načina poslovanja uz pomoć digitalnih tehnologija. Ona, između ostalog, utječe na učinkovitost procesa, prihode, motivaciju i produktivnost zaposlenika, transparentnost podataka i brojne druge segmente poslovanja. U Hrvatskoj je digitalna transformacija itekako aktualna tema. Jasnu strategiju digitalizacije još nemamo, a brojne domaće kompanije još uvijek nisu osvijestile važnost transformacije poslovanja. Prema DESI indeksu, koji pokazuje stupanj gospodarske i društvene digitalizacije, Hrvatska je na 22. mjestu što je jedan od najlošijih položaja u Europskih uniji. Upravo zato RTL Hrvatska želi dodatno podizati svijest o važnosti digitalne transformacije.

"Drago mi je da je upravo RTL Hrvatska pokrenuo projekt poput Digital Shapersa koji se ove godine održava treći put. Globalno gospodarstvo prolazi kroz niz promjena uzrokovanih digitalizacijom, a mi smo svjesni da je dubinska transformacija medija, gospodarstva i cijelog društva nužna. I ove godine u Zagreb dovodimo sjajne međunarodne govornike i stručnjake koji će pojedincima i predstavnicima hrvatskih kompanija prezentirati sjajne primjere, ali pripremamo i zanimljive panele s domaćim dionicima digitalne transformacije", rekao je Marc Puškarić, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska.

Tko će biti Digital Shaper godine?

U sklopu konferencije ponovno će se izabrati i Digital Shaper godine, osoba ili kompanija koja je svojim radom dala doprinos digitalizaciji i digitalnoj transformaciji Hrvatske. Dosadašnji dobitnici, koje je birao ugledni žiri sastavljen od predsjednika uprava i drugih relevantnih sudionika digitalne transformacije u Hrvatskoj, svoje su poslovanje odavno proširili na globalno tržište. Podsjetimo, prvi dobitnik tog priznanja bio je Infobip, kompanija koja zapošljava više od 1500 ljudi u više od 60 ureda na svim kontinentima, a prošlogodišnji Digital Shaper je Damir Sabol, osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath i tvorac istoimene najpopularnije svjetske aplikacije za izračun matematičkih zadataka.

Ulaznice za konferenciju već su u prodaji putem sustava Entrio, a njihova early bird cijena do 1. studenoga je 600 kuna. Sve informacije o konferenciji dostupne su na službenoj web-stranici Digital Shapers i Facebook stranici.

Play ponuda
Play ponuda