U Hrvatskoj je danas 43 tisuće nezaposlenih ljudi ugostiteljske i turističke struke, no jedan krčki restoran već neko vrijeme ima problem pronaći svog novog šefa kuhinje.
Spletom nesretnih okolnosti ostali su bez starog šefa pa je, kad se sezona već zahuktala, njihova terasa puna, a kuhinja prazna.
"Tražimo kvalitetnog a la carte kuhara s iskustvom i nudimo 15 tisuća kuna plaće, smještaj i hranu", rekla je za Dnevnik.hr voditeljica hostela Ana Zec. Na Zavodu za zapošljavanje tvrde kako je riječ o poslodavcu na kojeg se djelatnici nisu žalili.
Teško pronaći kvalitetnog radnika
Prije sezone, poslodavci su u turizmu tražili čak 22 tisuće radnika. No, kvalitetne radnike, tvrde, sve teže pronalaze.
"Kvalitetna snaga se teško pronalazi, dolaze odasvud i svakakvi, ali recimo ove godine se teško nalazi dobra radna snaga", riječi su ugostitelja Tomislava Kirinčića koje to i potvrđuju.
Dodajmo svemu da se na rad na Jadranu najčešće odlučuju ljudi iz unutrašnjosti zemlje, koji se vraćaju ukoliko naiđu na korektnog poslodavca.
Dnevnik.hr/Danas.hr