Tedeschi tek nekidan diplomirao, studirao uz rad

Šef Atlantic grupe Emil Tedeschi ovih je dana kraju priveo četverogodišnji studij koji je pohađao uz rad. Diplomirao je u roku i to na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

21.5.2012.
11:52

Unatoč tome što se ubraja među najuspješnije hrvatske poduzetnike, a njegova kompanija je jedna od najvećih u regiji, Emil Tedeschi, predsjednik Uprave i većinski vlasnik Atlantic grupe, tek je nedavno diplomirao na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, koju vodi Đuro Njavro. Detalje o diplomskom radu Emila Tedeschija ne otkrivaju niti u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa niti u Atlantic grupi. Samo su kratko potvrdili da je pohađao četverogodišnji studij uz rad i da je diplomirao, piše Poslovni dnevnik.

'Prerano se uhvatio posla'

Tedeschi je puno puta odgovarajući na pitanje zašto nema diplomu odgovarao da se "prerano uhvatio posla". Naime, već je s 22 godine postao direktor u podružnici britanskog Meteor Holdingsa u Milanu, koji je krajem osamdesetih bio najjači europski nezavisni trgovac papirom i papirnom ambalažom. U Italiji je uz studij prije angažmana u Meteoru radio u nekoliko tvrtki. Nakon što je dobio radnu dozvolu i postao direktor, od studija je odustao. "Tako je na kraju posao postao važniji od studija", komentirao je.

No, diploma ga nije prestala "kopkati", pa se studiranja opet prihvatio nakon svoje četrdesete godine. Jednom je prilikom, nakon upisa na fakultet, kazao da ga kći zeza zbog toga što u indeksu ima i dvojke. Čini se da je bio uporan, pa je bez obzira na dvojke diplomirao u roku.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali