Play ponuda

Stižu bolji dani? Hit smo među Nijemcima!

shimmer fallback

Iz najvećeg turoperatora Europe, njemačkog TUI-a stižu dobre vijesti za Hrvatsku.

14.1.2012.
9:17
Play ponuda

U Njemačkoj počinju turistički sajmovi: prvi je CMT u Stuttgartu gdje je zemlja-partner i Hrvatska. Turoperatori s optimizmom gledaju u 2012. jer ispitivanja pokazuju: više će se putovati i više će se trošiti.

Hrvatska je, pored Malezije i švicarske regije Ticino, partner ovogodišnjeg sajma "Caravan, Motor und Touristik" koji 14. siječnja u Stuttgartu otvara svoja vrata za publiku. Ponude iz te zemlje izlaže dvadesetak tvrtki, kako hrvatskih tako i njemačkih specijaliziranih za boravak u Hrvatskoj, a povrh toga dolaze i veliki turoperatori. Iz najvećeg turoperatora Europe, njemačkog TUI-a stižu dobre vijesti za Hrvatsku: postali smo pravo hit odredište među njemačkim turistima i kod predbilježbi za ljetnu turističku sezonu je Hrvatska rekorder u porastu broja rezervacija. Zabilježeno je čak 57 posto više predbilježbi nego u istom razdoblju prošle godine, piše Deutsche Welle.

Njemački turisti su željni novih odredišta, pa tako u TUI-u dobro prolaze i knjiženja za zemlje poput Rusije, Poljske, Mađarske ili Češke.

Više putovanja i puniji novčanik

"No sva turistička odredišta može radovati činjenica kako je čak 24 posto (od 2.515 upitanih) izjavilo kako će ove godine više putovati nego prošle godine, a još više razloga za slavlje može pružiti činjenica kako je njih 29 posto odlučno ove godine na odmor potrošiti više nego prošle godine", objavio je Martin Lohmann iz FUR-a.

To znači golem novac, jer Njemačka je bila i ostala svjetski prvak u potrošnji za odmor. I direktor sajma u Stuttgartu, Roland Bleinroth podsjeća kako su već 2011. Nijemci za putovanja u inozemstvo potrošili više od 60 milijardi eura. Tako ne čudi da, usprkos skupljem zračnom prijevozu i dalje mnogi Nijemci (7 posto) maštaju o dalekim morima, što će svakako pokušati iskoristiti i druga zemlja-partner u Stuttgartu, Malezija. Bistro more i dalje privlači Nijemce, ali je na Hrvatima da se pobrinu i drugim sadržajima navesti goste da potroše više.

Uskoro sajam u Düsseldorfu

Zapravo je sajam u Stuttgartu tek prvi veliki sajam u čitavom nizu manifestacija koje se održavaju u prvim mjesecima godine. Ovo je i najvažnije razdoblje za rano rezerviranje ljetnog odmora, tako da se i sajmovi praktično redaju jedan za drugim. Jer tek što će sajam u Stuttgartu, nakon osam dana zatvoriti svoja vrata, sljedeće nedjelje, već će početi drugi, možda podjednako važan za Hrvatsku: nautički sajam Boot u Düsseldorfu.

Play ponuda
Play ponuda