Dokazali da stečaj za njih nije bio loše rješenje

‘Zadovoljni smo, radimo, dobili smo minimalac, čekamo plaću. Nadamo se najboljem, koliko smo bili bez nade, bez volje, bez ičega, sad smo s nadom, s voljom i nadamo se svemu najboljem’, kazala je radnica Dalmacijavina, tvrtke koja je u svibnju otišla u stečaj.

Podsjetimo, splitska tvrtka Dalmacijavino u svibnju je otišla u stečaj. Iako su radnici tada bili očajni, sada, nekoliko mjeseci poslije, pokazalo se da stečaj i nije bio najgore moguće rješenje.

Naime, u pogonima Dalmacijavina opet se radi. Radnika je, nažalost, ipak, znatno manje, u stečaju je otpuštena gotovo polovica njih, ali oni koji su ostali sada su ipak zadovoljniji.

“Trenutačno je velika razlika jer barem redovno primamo plaću. Najvažnije je da se radi, da se proizvodi”, kazala je za Dnevnik.hr radnica Anica Maričević.

“Zadovoljni smo, radimo, dobili smo minimalac, čekamo plaću. Nadamo se najboljem, koliko smo bili bez nade, bez volje, bez ičega, sad smo s nadom, s voljom i nadamo se svemu najboljem”, kazala je druga radnica Dragica Peša.

‘Da smo stavili ključ u bravu vrijednost imovine bi pala’

Stečajni upravitelj Dalmacijavina Perica Mitrović je kazao da je jako bitno što se nastavila proizvodnja.

“Uspjeli smo zadržati 230 radnika, koji nisu otišli na Zavod za zapošljavanje, i potencijalni kupac će puno lakše kupiti društvo u stečaju koje radi. Da smo stavili ključ u bravu i otvorili nakon prodaje, vrijednost imovine drastično bi pala, a sad tvrdim da je toj imovini koju smo zatekli još i porasla vrijednost, jer smo uspjeli mnogo toga napraviti u stečaju”, objasnio je Mitrović.

“Mi smo kroz maloprodaju uspjeli prodaju podići više stotina puta nego prije stečaja. Imamo i veleprodajne trgovce, koji su se pokazali i potrudili se da naše proizvode vrate na police, odnosno u ugostiteljske objekte”, dodao je Mitrović.

Tvrtku sad početkom rujna čeka izvještajno ročište, nakon čega slijedi prodaja.

Povratak na Net.hr