Veliki izvoznici

SPOSOBNI SLAVONCI: Otvaraju dvije nove proizvodne linije i zapošljavaju 40-ak ljudi

Tvrtka Plamen iz Požege ovih dana otvara nove proizvodne linije i za njih će trebati četrdesetak novih radnika. Time će zatvoriti ciklus investicija težek čak 60 milijuna kuna.

Tvrtka Plamen d.o.o. iz Požege, koja proizvodi lijevano-željezne proizvode, 7. siječnja je pustila u pogon jednu novu proizvodnu liniju. Trebale su proraditi dvije, no zbog manjih problema druga će pričekati završetak radova stručnjaka. Te dvije linije i preseljenje treće investicija su teška 60 milijuna kuna, tvrdi član uprave Vinko Matijević iznoseći podatke za 034portal.

Plamen je prije godinu dana u pogon pustio novu topionicu, a posljednjim je koracima zaokružio jednu cjelinu. Novim ulaganjima povećat će preradbeni kapacitet za gotovo 40 posto, a zaposlit će se i četrdesetak novih ljudi.

Izvoze u 29 zemalja

“Fizičko povećanje kod nas će rezultirati s od 30 do 40 novih radnih mjesta. Krajem prošle godine smo primili 18 ljudi koje obučavamo za upravljanje ovom suvremenom opremom. Modernizacijom opreme u Plamenu dolazi i do potrebe što stručnije radne snage koje moraju biti elektrotehničke spreme i više od toga”, kazao je Matijević za 034portal.

Plamen je inače jedna od najvećih ljevaonica, te najveći i jedini proizvođač kućanskih aparata u domeni grijaćih tijela u Hrvatskoj. Svoju robu izvozi u 29 zemalja svijeta, a samo u susjednu Italiju godišnje pošalju oko 600 tegljača robe.

POSAO ČEKA 2.000 RADNIKA: Slavonci će raditi za Porsche, Mercedes i Audi

Povratak na Net.hr