Riječanka među najboljim poduzetnicama u Europi

Natašu Golik Klanac Europska komisija je svrstala među osam najboljih poduzetnica - inovatorica u Europi.

23.12.2011.
12:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mlada poduzetnica iz Rijeke Nataša Golik Klanac uvrštena je među osam najboljih poduzetnica -inovatorica - znanstvenica u Europi. Odlučila je tako Europska komisija kojoj je direktorica tvrtke as2con-alveus predstavila svoje poslovanje, te novu tehnologiju popravka čeličnih konstrukcija primjenom kompozitnih materijala, a čiju je primjenu tvrtka uspješno implementirala na brodograđevnom tržištu.

"Ovo je prije svega osobna satisfakcija i priznanje cijelom timu. Naš trud i rad na inovacijama koje je vrlo teško gurnuti na tržište se isplatio i na kraju krajeva Europa, Europska komisija priznaje taj naš rad", izjavila je za Dnevnik.hr dr. Nataša Golik Klanac.

Vratili se u Hrvatsku i postigli uspjeh

Ni Natašin suprug, koji zajedno s njom radi u tvrtki, nije skrivao zadovoljstvo uspjehom svoje supruge.

"To je ono nešto što dobiješ mailom doma navečer. I onda ne znaš što bi jer, ne znam, treba kćer staviti spavati pa se ne smiješ previše uzbuđivati, ali onako, fino smo proslavili", kazao je Alen Klanac.

Mladi bračni par studirao je i doktorirao u Finskoj - Nataša ekonomiju, Alen brodogradnju. Smatrali su da svojim znanjem u Hrvatskoj mogu polučiti uspjeh i vratili su se u zemlju. I očito su bili u pravu, sav trud im se isplatio.

Inače, na natječaju na koji se prijavila Nataša Golik Klanac bilo je ukupno 87 prijava i to iz 23 europske zemlje. Pobjednicom je proglašena Gitte Neubauer iz Njemačke, čija se tvrtka Cellzome bavi proizvodnjom lijekova protiv bolesti poput Alzheimera, reumatoidnog artritisa i raka.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali